У Китаї сім чоловік померли від отруєння локшиною. Результати досліджень показали, що рівень вмісту отруйного афлатоксину в локшині значно перевищував норму, передає Сіньхуа.
Люди з'їли кислу локшину з ферментованого кукурудзяного борошна, яке рік було заморожене.
Поліція виключила вбивство шляхом отруєння, так як на місці події в зразках локшини не було виявлено слідів токсичних матеріалів.
Як показало попереднє розслідування, причиною події найімовірніше стало отруєння афлатоксином, так як результати лабораторних досліджень показали, що рівень вмісту афлатоксину в локшині виявився значно вищим за норму.
До слова, одна і та ж речовина в різних умовах може бути й отрутою, і ліками. Продукти, які дуже радять для здорового харчування, при деяких хворобах можуть виявитися неприємними та навіть небезпечними.