Догори
Дати відгук

6 способів почистити печінку без ліків

Всі вони прості й досить смачні.

2 хв на прочитання22 Жовтня 2022, 08:21
Поділитись:

Печінка — другий за важливістю орган в нашому організмі. Відомо близько 30 біохімічних функцій печінки. Звісно, такий важливий орган потребує відповідного ставлення. Meteoprog.ua розповідає про шість народних способів почистити печінку.

1) Пийте чисту воду, додаючи на одну склянку сік половини лимона. Лимонний сік стимулює печінку на викид токсинів, а вода виводить ці шлаки.

2) Їжте часник і цибулю. Це може не сподобатися вашим рідним і близьким, а от для печінки буде саме те. Цибуля і часник містять такі рослинні поживні речовини, які розщеплюють жир із відкладень в організмі, а також сприяють виведенню бактерій і грибків з організму.

3) Пийте чай із розторопші плямистої або додавайте у воду екстракт із цієї рослини. Розторопша містить силімарин, який не тільки захищає клітини печінки від отрут, а й запобігає руйнуванню глютатіону (антиоксиданту, що забезпечує виведення токсинів із печінки).

4) Їжте овочі та фрукти, багаті на вітамін С — це броколі, болгарський перець, полуниця, спаржа, цвітна капуста, лимони, капуста, шпинат, зелений горошок, апельсини, грейпфрути, помідори, малина, селера, м'ята, петрушка тощо. Що більше, то краще (ще краще — все в сирому вигляді).

5) Їжте листя кульбаби в будь-якому вигляді (чай, салат, сік, суп і т.д.). Звісно, не варто зривати їх у найближчому міському парку, але якщо ви у себе на дачі чи на екологічно чистому лузі, то не зібрати цілюще листя — просто гріх.

6) Навчіться готувати індійські страви — не тільки тому, що вони дуже смачні, а й тому, що одним з основних інгредієнтів в індійській кухні є куркума. Куркума уповільнює запальні процеси в організмі й захищає печінку від ушкоджень вільними радикалами.

Також ми розповідали про смачний овочевий коктейль, який чистить печінку, як пилосос.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.