Догори
Дати відгук

Шість природних засобів проти темних кіл і мішків під очима

Ми втрачаємо жир і колаген, які необхідні для підтримки еластичності шкіри.

3 хв на прочитання12 Травня 2021, 23:50
Шість природних засобів проти темних кіл і мішків під очима Шість природних засобів проти темних кіл і мішків під очима
Поділитись:

Жінки часто нарікають на власний вигляд через мішки та темні кола під очима. «Очі панди» —  жартуючи говорять про себе оптимістки, але продовжують шукати способи, щоб позбутися темних кіл. Краще скористатись природними засобами, які не лише значно ефективніші, але і доступніші, пише Health shots.

Однак спершу потрібно з’ясувати причину появи темних кіл і мішків під очима. За словами доктора Аджай Рани, провідного дерматолога й естетичного лікаря, природне старіння є найпоширенішою причиною темних кіл. У міру старіння наша шкіра стає тонкою. Ми втрачаємо жир і колаген, які необхідні для підтримки еластичності шкіри.

Через це темні судини під шкірою стають більш помітними, внаслідок чого область під нашими очима темнішає. Шкіра навколо очей дуже ніжна та має менше жирових залоз, порівняно з рештою обличчя. З віком шкіра втрачає колаген, еластин і білки, що спричиняє появу зморшок.

«Існує багато причин темних кіл під очима, таких як недосипання або нездоровий режим сну, алергія, гіперпігментація, зниження рівня жирової тканини навколо очей, витончення шкіри під очима, залізодефіцитна анемія, надмірний вплив сонячного світла, часте тертя очей, старіння, куріння, захворювання щитоподібної залози та зневоднення. У деяких випадках генетика також відіграє важливу роль як причина появи темних кіл», — пояснює доктор Рана.

Ось шість домашніх засобів, які допоможуть вам впоратись із цією проблемою:

Огірок. Огірок має м’які в’яжучі властивості, що дають змогу усунути темні кола. Свіжий огірок потрібно охолодити в холодильнику та нарізати його товстими скибочками. Покладіть ці скибочки на очі на 10 хвилин. Огірковий сік, що залишився на повіках, можна акуратно втерти в шкіру кінчиками пальців.

Картопля. Картопля — чудовий засіб для усунення темних кіл. Вона містить ферменти з в’яжучими властивостями, які допомагають зменшити запалення і підтягнути шкіру. Картоплю треба нарізати скибочками, наколоти і тримати в холодильнику. Кладіть її щодня на повіки на 10 хвилин, а потім промивайте повіки водою. Після цього нанесіть хороший крем під очі.

Незамінні вітаміни та мінерали. Темні кола виникають внаслідок посилення пігментації, спричиненої натиранням або пошкодженням сонцем. Для боротьби з ними використовують місцеві освітлювальні засоби, такі як вітамін С, коєва кислота та екстракт солодки. Ці засоби дають змогу зменшити пігментацію шкіри, що в кінцевому підсумку призводить до освітлення темних кіл. Завжди обирайте сонцезахисний крем широкого спектру дії, який містить оксид цинку або діоксид титану.

Чайні пакетики. Використовуйте чайні пакетики з кофеїном під очима, щоб зменшити темні кола. Кофеїн у чаї збільшує приплив крові до шкіри. Він також захищає нашу шкіру від УФ-променів і уповільнює процес старіння. Два пакетики чаю заварюйте протягом трьох-п’яти хвилин. Потім тримайте їх у холодильнику 20 хвилин, витісніть зайву рідину і нанесіть їх на область під очима на 15–30 хвилин.

Помідори. Помідори — це природний відлущувач, який ефективно бореться з мішками та темними колами під очима. Для цього змішайте лимонний і свіжий томатний соки, і щодня масажуйте цією сумішшю область очей. Залиште цей природний тонер приблизно на 20 хвилин і змийте водою.

Кокосова та мигдалева олія. Змішайте олії кокоса та мигдалю і м’яко, круговими рухами нанесіть цю суміш на шкіру навколо очей. Залишайте її приблизно на годину. Цю процедуру потрібно повторювати щодня.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Дослідження вчених Алкогольні напої Шкідливі звички
Вчені назвали найнебезпечніший вид алкоголю: вбиває серце та сприяє ожирінню
1 хв на прочитання31 хвилину тому
Зображення ілюстративне. Фото: Кордон
Скільки можна грати у відеоігри: несподівана відповідь науковців
2 хв на прочитаннягодина тому
Зображення ілюстративне. Фото: Рixabay
«Можете нічого не платити»: в Україні хочуть змінити правила щодо інформування пацієнтів про Програму медичних гарантій
1 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенероване ШІ
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитання4 години тому
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання6 годин тому
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання9 годин тому
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання10 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost