Неможливо переоцінити вплив сніданку на організм, який потребує вітамінів і мінералів після нічного відпочинку. Відмова від нього призводить до занепаду енергії протягом дня, знижує когнітивні здібності та призводить до порушення метаболізму.
Згідно з недавніми дослідженнями, посилити користь від їжі може звичайна оливкова олія. На думку вчених, всього одна столова ложка здатна творити чудеса.
Покращує пам'ять
Її вживання запобігає утворенню бляшок у клітинах мозку, які нерідко призводять до розвитку хвороби Альцгеймера і ранньої деменції.
Зміцнює нервову систему
Поліфеноли в його складі благотворно впливають на імунітет, а також борються з вільними радикалами.
Стимулює метаболізм
Особливо сильно користь оливкової олії проявляється для тих, хто страждає на закрепи. Правильні жири в ній допомагають оздоровити перистальтику кишківника. За регулярного вживання здуття живота і набряки через застійні процеси вас не потурбують.
Бореться із запаленнями
За твердженням дослідників, омега-3, що містяться в олії, прискорюють перебіг запальних захворювань.
Зміцнює кістки
Безліч незамінних для здоров'я мікроелементів у ньому становлять цінність для суглобів і кісток. Дієтологи рекомендують посилювати ефект іншими продуктами з високим рівнем жирних кислот, щоб уберегти себе від артриту.
Омолоджує шкіру
Не дарма виробники нерідко додають її в креми та маски. Адже оливкова олія вирізняється антибактеріальними та протизапальними властивостями, тож почервоніння, набряки та зморшки помітно скорочуються.
Більше новин читайте на GreenPost.