Догори
Дати відгук

5 типів продуктів, які можна і потрібно їсти при мігрені

2 хв на прочитання22 Жовтня 2020, 07:38
Поділитись:

Оскільки нудота часто є частиною переживання мігрені, багато людей не хочуть їсти під час мігрені. Однак постійне харчування і гідратація іноді може допомогти полегшити симптоми.

Пропуск або відкладання прийому їжі також пов'язано з початком мігрені, і вам навіть може бути корисно перекусити перед сном, щоб підтримувати стабільний рівень глюкози протягом ночі.

Цільнозернові продукти

Вживання вуглеводів у вигляді здорових цільнозернових продуктів дозволяє організму поповнювати запаси глікогену, який є основним джерелом палива для вашого мозку. Зниження енергії, що надходить в мозок, також призводить до зневоднення, яке є основним тригером головного болю.

Горіхи і боби

Такі продукти, як мигдаль, кеш'ю, насіння кунжуту, коричневий рис, чорна квасоля, горох та інші бобові, також багаті магнієм і можуть допомогти розслабити кровоносні судини. Вважається, що адекватний кровотік захищає від хворобливих головних болів і мігрені.

Фрукти

Багато фрукти містять магній та інші мінерали, які запобігають або полегшують головний біль. Наприклад, яблука і авокадо.  Калій, що міститься в бананах, також може бути корисним.

Спеції та трави

Трав'яний чай із скибочками лимона заспокоює головний біль. Чай з майораном особливо допомагає зменшити спазми. Відомо, що кориця і розмарин запобігають або зменшують головний біль. Корінь імбиру має протизапальні властивості, які допомагають зменшити болючий набряк, який може привести до головних болів.

Вода

Ви повинні пити більше води кожен день, якщо страждаєте частими головними болями. Вода необхідна для всього, що робить організм, а зневоднення є найбільш частим тригером мігрені.

До слова,   викликати підвищення температури і лихоманку, може не тільки коронавірус.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.