Догори
Дати відгук

Є чотири прості способи, які допоможуть зміцнити судини та захистити їх від згортання крові

Зміцнювати судинні стінки особливо необхідно пацієнтам з порушеннями згортання крові.

2 хв на прочитання04 Листопада 2023, 10:35
 Зміцнити судини в домашніх умовах Зміцнити судини в домашніх умовах
Поділитись:

Флебологи стверджують, що зміцнювати їх необхідно систематично: не варто чекати, доки на ногах почнуть проступати варикозні зірочки або з'являться перші ознаки порушення кровообігу.

Кровоносна судина не відпочиває жодної хвилини, тому додаткова підтримка ніколи не завадить. Звісно, краще не експериментувати та спочатку проконсультуватися з лікарем. Він уточнить, чи підходить вам той чи інший засіб.

Зміцнювати судинні стінки необхідно пацієнтам з порушеннями згортання крові. Основою згортання крові є трансформація розчинного в плазмі білка — фібриногену в білок твердої фази — фібрин, що необхідний для стабілізації тромбоцитарного згортку який формується в місці пошкодження судинної стінки.   

Фахівці - флебологи, радять не чекати перших дзвіночків, типу зірочок на ногах або варикозу, а займатися судинами якомога раніше. І в цьому допоможуть:

Дієта

Поганий холестерин, як відомо, підступний: він потовщує стінки судин. Щоб цього не сталося, необхідно підкоригувати раціон. А саме, ввести бобові та гречку, їсти різноманітну зелень, рибу і морепродукти.

Вітаміни

Найкорисніші вітаміни для судин - С, А, В, К. Вони зміцнюють судинний епітелій і містяться в різноманітних продуктах. Наприклад, С - в цитрусових, обліписі і томатах; А - в моркві, абрикосах, яловичій печінці; В - в яйцях, оселедці, молоці; К - в чорносливі, огірках, оливковій олії.

ЗСЖ

Важливо відмовитися від найшкідливіших звичок, які псують стан серцево-судинної системи: це куріння і жирна їжа. Також варто взяти за правило щовечора тримати по 15-20 хвилин ноги вище голови, приймати контрастний душ, носити зручний одяг і взуття.

Народні засоби

З ламкістю капілярів можна поборотися за допомогою настоянок. Дуже корисні відвари горобини і шипшини, з часнику і лимона або з гречки. Варіантів їхнього приготування існує багато (вони переважно відрізняються пропорціями).  

Якщо немає бажання готувати настоянку, достатньо натурального чаю. Зелений, анісовий чи будь-який інший листовий допомагає не лише зміцнити, а й почистити судини.

Корисні також компреси з капустяного листа. Його потрібно прикладати локально – місця, де капіляри вже пошкоджені.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost