Догори
Дати відгук

5 продуктів, які завдають шкоди артеріям та утворюють тромби

Вживання певних продуктів може підвищити ризик утворення тромбів.

2 хв на прочитання24 Березня 2023, 12:00
Поділитись:

Тромби є згустками крові, які перетворилися на гелеподібний стан. Хоча вони необхідні для запобігання надмірній кровотечі при порізі, деякі з них, які не розсмоктуються природним шляхом, можуть бути небезпечними. Якщо вони потрапляють до таких органів, як, наприклад, легені чи серце, це може призвести до смерті.

Як і багато інших захворювань, те, що ви їсте, може підвищувати або знижувати ризик утворення тромбів.

«Дослідження показали, що трансжири та смаження на олії можуть мати запальні ефекти, а також залишати накопичення бляшок в артеріях, що перешкоджатиме правильному кровотоку і призведе до більшого ризику утворення тромбів. Доведено, що солодкі напої, солодощі та червоне м’ясо збільшують ризик», – каже лікар-дієтолог.

Вона застерегла від певних продуктів бежевого кольору.

«Тут немає жодного секрету — продукти, які збільшують вірогідність утворення тромбів, — це продукти, яких слід уникати з десятків інших причин. Бежеві продукти, які ми всі так любимо, є одним із головних злочинців. Чіпси, печиво, рулетики, білий хліб, смажене курча – все це завдасть шкоди вашим артеріям», – пояснює Пономарьова.

Тим не менш, здорове харчування може допомогти запобігти утворенню тромбів. З погляду продуктів, які можуть допомогти знизити ризик, знову ж таки, це не зовсім ракетобудування.

Це ті самі продукти, які рекомендували: їжте п’ять порцій на день, по можливості перейдіть на цільнозернові версії своїх продуктів, замініть печиво та тістечка горіхами і зверніть увагу на м’ясо птиці та рибу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.