Догори
Дати відгук

5 найпоширеніших помилок під час миття голови, чому волосся буде тьмяним і почне ламатися

Серйозні помилки догляду за волоссям

3 хв на прочитання14 Січня 2023, 15:00
Поділитись:

Догляд за шкірою і волоссям – невід'ємна частина дня кожної жінки. Так приємно, коли тіло і шкіра знаходиться у відмінному стані, приємно пахне і неймовірно ніжна. Ще краще, коли на додаток до всього цього є ще шикарне волосся, наповнене життям.

Багато хто миє голову кожен день або кілька разів на тиждень. Хтось вважає, що волосся буде шикарним саме по собі, якщо підібрати правильний догляд і відмовитися від фена, плойок і вирівнювачів.

Частково це так, але це не єдине, що може зіпсувати волосся. Виявляється, навіть звичайне миття голови може серйозно нашкодити вашій шевелюрі, якщо робити це з помилками.

Главред розповів, чого категорично не можна допускати при митті голови, щоб пасма не стали тьмяними і не ламалися.

1 помилка

Про цю помилку багато хто навіть не здогадується і допускає її при кожному митті голови. Виявляється, перед цією процедурою обов'язково потрібно розчісувати волосся.

Якщо ви намочите заплутані пасма, вони будуть ще більше піддаватися травмуванню. Таке волосся буде сильно плутатися і ламатися.

2 помилка

Багато хто вважає, що тепла вода не зможе добре вимити волосся і робити це потрібно гарячої. Але це одна з найбільших помилок. Гаряча вода відкриває кутикули волосків і з них активно починає виходити вся волога. Це робить пасма більш жорсткими. До того ж шкіра голови також втрачає вологу, що в підсумку може привести до випадіння волосся.

Занадто холодна вода також не матиме позитивного ефекту. Вона не зможе усунути всі залишки секрету, а також масла, пінки і лаки, які раніше були використані.

Мити голову потрібно виключно теплою водою. А ось після того, як волосся буде вже вимите, кінчики можна охолодити прохолодною водою, щоб лусочки закрилися.

3 помилка

У питанні миття голови важливо використовувати лише ті засоби, які підходять саме вашому типу волосся. Якщо ваша шкіра голови схильна до появи лупи, але волосся швидко стає жирним, то не варто пересушувати ще більше шкіру. У цьому питанні спочатку потрібно зрозуміти причину появи лупи і лише потім позбавлятися від жирного блиску.

Якщо у вас спостерігається проблема випадіння волосся, але пасма при цьому тьмяні і січуться, то тут також спочатку потрібно зрозуміти причину випадіння волосся. Не бійтеся сходити до фахівця, щоб разом підібрати правильні засоби для догляду.

4 помилка

Під час кожної процедури миття голови не варто лінуватися гарненько змивати шампунь і використовувати маски для волосся, а також кондиціонери. Але робити це потрібно правильно. Найпоширенішою помилкою в цьому питанні є те, що жінки наносять кондиціонери і маски на шкіру голови – цього категорично не можна робити.

Річ у тому, що ці засоби покривають волоски незмивною плівкою, яка робить їх блискучими. Якщо наносити їх на шкіру голови, то ця плівка буде провокувати посилення вироблення шкірного сала, через що голова буде швидше забруднюватися. Наносити маску і кондиціонер можна лише на довжину волосся.

Важливо: якщо ви погано змиєте засоби для волосся, то тоді ваше волосся швидко стануть знову брудними.

5 помилка

Після того як ви помили волосся і хочете його висушити, не потрібно намагатися терти його рушником або викручувати і вичавлювати руками. Волосся неймовірно ніжне і після такого на ньому будуть з'являтися непомітні лусочки, що в підсумку призведе до посічених волосин і обламування.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.