Медик із Каліфорнії Міджин Браун, яка веде популярний блог у TikTok, розповіла про чотири продукти, що помилково вважаються корисними.
За словами доктора Браун, фрукти та особливо фруктові соки становлять "очевидну" загрозу здоров’ю з точки зору "резистентності до інсуліну".
Деякі фруктові соки містять стільки ж цукру, скільки банка газованої води. Крім того, в соку немає клітковини, що міститься в самих фруктах. Але "цукерки природи", тобто фрукти, теж не є абсолютно безпечним варіантом.
"Сьогодні фрукти, навіть овочі сьогодні зовсім не схожі на те, якими вони були в природі давно. Більшість були маленькими, волокнистими і не надто солодкими, але сьогоднішні фрукти — це божевілля. Вони були розроблені, щоб бути більшими, солодшими та менш волокнистими, що все впливає на рівень цукру в крові", – попереджає медик.
Цей продукт може бути не знайомим пересічній людині, але серед веганів він має велику популярність як замінник натурального коров’ячого молока.
Доктор Браун зазначає, що цей продукт містить зависокий рівень вуглеводів і цукру, не кажучи вже про включення консервантів, емульгаторів і загусників, присутніх у вівсяному молоці.
Вівсянка містить корисну клітковину, але також в ній є велика кількість вуглеводів. На думку доктора Браун, це робить її "суперечливою" зокрема для діабетиків, яким необхідно обмежити споживання вуглеводів.
Хоча вівсяна каша є продуктом з низьким глікемічним показником, деякі сорти, особливо з додаванням цукру, не є ідеальними для людей, які стежать за рівнем цукру в крові.
Хоча це прекрасне джерело клітковини, доктор Браун рекомендує уникати ароматизованих видів вівсяної каші.
Низька калорійність цієї закуски приваблива, але в них бракує клітковини та міститься багато вуглеводів. Ними важко насититися, якщо тільки не їсти їх із якою-небудь ситною намазкою, що зводить нанівець "дієтичність" хлібців.
Більше новин читайте на GreenPost.