Догори
Дати відгук

4 помилки, яких варто уникати при споживанні кави

Це шкодить нашому організму

2 хв на прочитання11 Жовтня 2022, 17:00
Поділитись:

Помірне споживання( 400 мл в день) кави може сприяти прискоренню обміну речовин, активізувати процес розщеплення жирів, знизити запальні процеси в організмі, захистити організм від вільних радикалів та зменшити розвиток діабету. Не кажучи вже про те, що кава сприятливо позначається на настрої, працездатності та загальному самопочутті. Однак, при частому і неправильному споживанні кофеїн може зашкодити організму. Про те, які помилки найчастіше роблять любителі кави і чому їх варто уникати, розповідаємо в  матеріалі.

Пити каву на голодний шлунок

Згідно з дослідженнями, кава до прийому сніданку може підвищити рівень цукру в крові і привести до загострення і розвитку хронічних захворювань травної системи, таких як гастрит або виразка. Пити каву відразу після їжі теж не найкраща ідея, оскільки в цьому випадку вона може зашкодити травному процесу та спричинити кишковий дисбаланс. Найбільш оптимальне рішення – пити каву через годину після їжі.

Пити більше чотирьох чашок кави на день

Крім розладу сну, надмірне споживання кофеїну може викликати навантаження на серце і порушення роботи серцево-судинної та нервової систем, а також підвищити артеріальний тиск і призвести до зневоднення організму, що загрожує подальшими несприятливими для здоров’я наслідками – наприклад, зниженням імунітету.

Вживати нефільтровану каву

Нефільтрована кава – особливо якщо під час її приготування кавова гуща занадто довго залишалася в гарячій воді, – містить речовини, що підвищують рівень поганого холестерину. Краще звести його вживання до мінімуму або взагалі перейти на корисну фільтр-каву — за результатами досліджень, помірне вживання такої кави скорочує ризик смертності від захворювань серцево-судинної системи.

Пити розчинну каву

При виготовленні розчинної кави виробнки часто додають сухе молоко, цукор, ароматизатори та інші добавки для більш насиченого смаку. Корисних властивостей у розчинній кави набагато менше, ніж шкідливих. У ньому міститься більше кофеїну, ніж у натуральних зернах, і часте споживання такої кави може швидше викликати залежність. Крім того, до складу розчинної кави входить хлорогенова кислота, яка негативно впливає на роботу серця.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Ковід у Британії. Ілюстрація створена ШІ
У Великій Британії шириться новий штам Covid-19 із незвичним симптомом
3 хв на прочитання22 хвилини тому
Кабмін змінив правила оплати за харчування в дитсадках та затвердив положення про спецсадки
Харчування в садках та спецзаклади для дітей - Кабмін затвердив нові правила
1 хв на прочитання2 години тому
Літній чоловік, пес і кіт. Зображення створено ШІ
Домашні улюбленці сповільнюють старіння мозку — дослідження
3 хв на прочитання3 години тому
Яблуко в жіночих рук. Фото з відкритих джерел
Яблуко: щоденний еліксир молодості та стрункості?
5 хв на прочитання4 години тому
У Британії вчені почали створювати штучний людський геном — це змінить майбутнє медицини
3 хв на прочитання6 годин тому
Крива щастя змінюється — у північній Європі життя стає кращим із віком
3 хв на прочитання8 годин тому
В Україні вперше розподілили медиків-інтернів через електронну систему: 96% випускників отримали бажані місця
1 хв на прочитання9 годин тому
Грибок фараонів: від прокляття мумій до надії в боротьбі з лейкемією
4 хв на прочитання13 годин тому
Більше з GreenPost