Догори
Дати відгук

4 помилки, яких варто уникати при споживанні кави

Це шкодить нашому організму

2 хв на прочитання11 Жовтня 2022, 17:00
Поділитись:

Помірне споживання( 400 мл в день) кави може сприяти прискоренню обміну речовин, активізувати процес розщеплення жирів, знизити запальні процеси в організмі, захистити організм від вільних радикалів та зменшити розвиток діабету. Не кажучи вже про те, що кава сприятливо позначається на настрої, працездатності та загальному самопочутті. Однак, при частому і неправильному споживанні кофеїн може зашкодити організму. Про те, які помилки найчастіше роблять любителі кави і чому їх варто уникати, розповідаємо в  матеріалі.

Пити каву на голодний шлунок

Згідно з дослідженнями, кава до прийому сніданку може підвищити рівень цукру в крові і привести до загострення і розвитку хронічних захворювань травної системи, таких як гастрит або виразка. Пити каву відразу після їжі теж не найкраща ідея, оскільки в цьому випадку вона може зашкодити травному процесу та спричинити кишковий дисбаланс. Найбільш оптимальне рішення – пити каву через годину після їжі.

Пити більше чотирьох чашок кави на день

Крім розладу сну, надмірне споживання кофеїну може викликати навантаження на серце і порушення роботи серцево-судинної та нервової систем, а також підвищити артеріальний тиск і призвести до зневоднення організму, що загрожує подальшими несприятливими для здоров’я наслідками – наприклад, зниженням імунітету.

Вживати нефільтровану каву

Нефільтрована кава – особливо якщо під час її приготування кавова гуща занадто довго залишалася в гарячій воді, – містить речовини, що підвищують рівень поганого холестерину. Краще звести його вживання до мінімуму або взагалі перейти на корисну фільтр-каву — за результатами досліджень, помірне вживання такої кави скорочує ризик смертності від захворювань серцево-судинної системи.

Пити розчинну каву

При виготовленні розчинної кави виробнки часто додають сухе молоко, цукор, ароматизатори та інші добавки для більш насиченого смаку. Корисних властивостей у розчинній кави набагато менше, ніж шкідливих. У ньому міститься більше кофеїну, ніж у натуральних зернах, і часте споживання такої кави може швидше викликати залежність. Крім того, до складу розчинної кави входить хлорогенова кислота, яка негативно впливає на роботу серця.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
АМКУ закликав місцеві ради забезпечити доступ до ринку ритуальних послуг
АМКУ закликав місцеві ради забезпечити доступ до ринку ритуальних послуг
1 хв на прочитання3 години тому
Фото ілюстративне
Рада виділила 3,2 млрд грн на закупівлю ліків для тяжкохворих пацієнтів
1 хв на прочитання4 години тому
Нацполіція ліквідувала наркоугруповання та запобігла потраплянню на ринок 8 мільйонів доз наркотиків
Нацполіція ліквідувала наркоугруповання та запобігла потраплянню на ринок 8 мільйонів доз наркотиків
1 хв на прочитання6 годин тому
Фото ілюстративне
Нові правила реабілітації: в Україні затверджено індивідуальні програми для людей з інвалідністю
1 хв на прочитання9 годин тому
Уряд спростив регулювання цін на ліки: декларування замість реферування
1 хв на прочитання10 годин тому
Від астми до травми мозку: чим насправді ризикує молодь, коли обирає електронні цигарки і як це пов’язано з іншими шкідливими звичками
2 хв на прочитання21 година тому
Біль у нирках чи в спині? Медики пояснили ключові відмінності
1 хв на прочитанняВчора
Поліція викрила схему фіктивних інвалідностей у Центральній МСЕК, затримано 8 осіб
1 хв на прочитанняВчора