Догори
Дати відгук

4 харчові звички, які допоможуть прибрати прищі

Правильна дієта одна з головних принципів боротьби з акне.

2 хв на прочитання28 Квітня 2023, 06:50
Фото:
Wobs.ua Фото: Wobs.ua
Поділитись:

Наша шкіра є найбільшим органом нашого тіла, який першим сигналізує про проблеми зі здоров'ям. Незважаючи на те, що на рівень акне впливає багато факторів, таких як поганий сон або стрес, харчування є одним з найважливіших. У нашій статті ми поговоримо про головні харчові звички, які допоможуть позбавитися прищів..

Уникайте молочки

Більшість експертів сходяться на думці, що відмова від молока та продуктів на його основі допоможе уникнути висипання на обличчі. Причина, через яку молочні продукти викликають прищі, полягає у процесі одержання молока в сучасних умовах. Корів зараз доять часто й у промислових масштабах. Через стрес рівень прогестерону в їх молоці в кілька разів вищий.

Уникайте продуктів із високим глікемічним індексом

Цукор провокує появу акне, тому продукти з високим його вмістом краще прибрати з раціону. Це не лише солодке, а й пластівці, макаронні вироби, білий хліб. Вони викликають різке підвищення інсуліну, що збільшує андрогени в нашому тілі. Цей процес призводить до того, що організм виробляє надто багато сала, а це фактор появи акне.

Не їжте продукти, що викликають викид гістаміну

Порада підходить в першу чергу до людей з блідою, чутливою шкірою, яка швидко червоніє при попаданні на сонце. Їм бажано уникати таких фруктів як авокадо, баклажани, соєвий соус, цитрусові. Також радимо уникати споживання ковбасних виробів, продуктів на дріжджах, квашеної капусти.

Їжте продукти, які борються із запаленням

Найчастіше причиною прищів є запальні процеси в організмі. Для того щоб його подолати, радимо їсти хрестоцвіті овочі, жирну рибу, яйця, а також насіння. Однак, якщо у вас є схильність до висипу перед менструацією, за словами лікарів, вам варто утриматися від поїдання хрестоцвітих овочів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.