Догори
Дати відгук

3 вагомі причини додати кардамон у каву

Він не лише надасть напою неповторний аромат, але й чинитиме протизапальну та антибактеріальну дію

1 хв на прочитання27 Вересня 2022, 08:13
Поділитись:

Кардамон буває чорний та зелений. У чорному можна вловити нотки перцю та лимона, тому його додають у гострі страви, такі як каррі, але перед подачею на стіл виймають: він може перебити смак кави. Ось чому найчастіше  використовують  зелений кардамон, який, маючи квітковий аромат, здатний збагатити напій десертним посмаком. Проте, крім цього, кардамон може принести чимало користі здоров'ю.

Нормалізує тиск

Кардамон має антиоксидантну дію, а отже, сприяє регенерації клітин. Крім того, він нормалізує артеріальний тиск. Так, згідно з дослідженнями, у пацієнтів з гіпертензією, які протягом трьох місяців вживали щодня по 3 г кардамону, рівень артеріального тиску знизився до норми.

Виводить токсини з організму

І кардамон, і кофеїн мають сечогінні властивості. Поєднання цих двох інгредієнтів допомагає вивести токсини з організму, що не лише підвищує метаболізм, а й покращує загальне самопочуття.

Покращує травлення

Завдяки своєму діастолічному ефекту кардамон покращує стан хворих на гастрит, а також допомагає при нудоті або блювоті.

Як приготувати каву з кардамоном

Інгредієнти: 20 г кави, 4 стручки зеленого кардамону, 1 склянка гарячої води

Вийміть насіння кардамону і подрібніть їх. Змішайте з кавою та заваріть.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.