3 рецепти простих заготовок із яблук на зиму

3 хв на прочитання13 Вересня 2022, 21:16
Image by 5598375 from Pixabay

Господині шукають способи, як можна робити різні заготовки

Восени яблуні можуть бути щедрими на врожай, тож їх точно неможливо з'їсти за декілька днів. До того ж далеко не всі сорти можна зберігати до глибокої зими. 

Саме тому господарі й господині шукають способи, як можна робити різні заготовки: варення, компоти, чіпси із яблук, мармелад та багато інших варіантів, пише UAportal.

Яблучне повидло

Інгредієнти: яблука (2 кг), цукор (1 кг), кориця (0,5 ч.л.).

Спосіб приготування. Спершу ретельно вимийте яблука і видаліть із них серцевину.

Потім наріжте їх на чотири частини, засипте цукор у пропорції 2:1 й перемішайте. Зачекайте під години, щоб із яблук виділився сік. Підігрійте суміш протягом 5-7 хвилин, щоб цукор повністю розчинився. Далі збийте яблука у блендері і додайте 0,5 чайної ложки кориці. Поставте масу на вогонь приблизно на 10 хвилин. Якщо ви полюбляєте густе повидло – можна проварити трохи довше. Наостанок закатайте гарячу суміш у банки й зберігайте їх у захищеному від світла місці.

Яблука на зиму без цукру

Рецепт підходить для тих, хто на дієті. Ці яблука можна просто їсти, або використовувати під час приготування десертів, компотів і випічки. Інгредієнти: яблука, вода, лимонна кислота. Спосіб приготування. Візьміть якісні і без пошкоджень плоди. Промийте їх холодною водою й покладіть на друшляк, щоб дати воді стекти. Далі витріть яблука паперовими серветками.

Розріжте плоди на 4 частинки й видаліть із них серцевину. За бажанням, можна кожен шматок додатково розрізати навпіл. Опустіть яблука на декілька хвилин у слабкий розчин лимонної кислоти (пропорція: на 1 літр води – 1 г лимонної кислоти). Це необхідно для того, щоб фрукти не потемніли. Потім помістіть їх у киплячу воду й бланшируйте (процес короткочасної варіння) протягом 3-5 хвилин. Вийміть яблука і покладіть їх у холодну воду. Наступний етап – простерилізуйте банки й покладіть у них шматочки фруктів. Залийте смаколики кип'яченою гарячою водою, і накрийте місткості кришками. Ще раз простерилізуйте банки. Герметично закрийте їх. Переверніть заготовки на зиму шийкою донизу й накрийте їх ковдрою (до повного охолодження). Поставте банки у темне місце.

Заморожені яблука

Що знадобиться: обробна дошка, паперові рушники, пакети або контейнери для зберігання продуктів та морозильна камера. Спосіб приготування. Оберіть свіжі й зрілі плоди без дефектів. Промийте їх і протріть насухо рушником. Далі розріжте яблука на кубики й видаліть із них серцевину.

Помістіть шматочки у пакет і заморозьте. Якщо ви хочете уберегти фрукти від окислення – перед заморожуванням занурте плоди на 15 хвилин у підкислену (1 ч.л. лимонної кислоти на 1 л води кімнатної температури), або підсолену воду (1 ч.л. солі на 1 літр води). Далі висушіть шматочки за допомогою паперового рушника, покладіть їх у контейнер для продуктів і поставте у морозильну камеру. Готово!

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: