Догори
Дати відгук

3 найчастіші помилки при пересадці кімнатних квітів

Щоб рослина не загинула, важливо дотримуватися технології пересадки.

2 хв на прочитання14 Березня 2024, 08:11
Пересадка рослин Догляд за рослинами Кімнатні квіти Пересадка рослин Догляд за рослинами Кімнатні квіти
Поділитись:

Кімнатні рослини – це не лише прикраса інтер’єру, а й радість, та насолода для очей. Корисні властивості кімнатних рослин цим не обмежуються. Багато з них мають цілющі властивості, виділяють кисень, сприяють поліпшенню пам’яті, забезпечують бадьорість.

Догляд за квітами – це не тільки їх полив. Рослини вимагають постійної уваги та догляду: підживлення та пересадки. Якщо ви помітили, що здорова на вигляд квітка несподівано стала чахнути і виглядає млявою, то причина може бути в неправильній пересадці.

Щоб рослина не загинула, важливо дотримуватися технології пересадки і не робити найпоширеніших помилок.

Як правильно пересаджувати квіти

Пересадка рослин має свої нюанси, і часто багато садівників припускаються типових помилок, які призводять до загибелі рослин.

Горщик для квітів

Занадто великий горщик може стати причиною хвороби і загибелі рослин. Новий горщик вибирайте таким чином, щоб він був лише на 2-3 см більше попереднього.

Великий горщик спричинить зупинку зростання наземної частини рослини. Адже корінням доведеться заповнити весь обсяг ґрунту. При цьому рослина не зможе повноцінно засвоювати воду і може початися гниття.

Підживлення для квітів

Щодо добрив, то їх теж потрібно вносити правильно. Підгодовувати кімнатні рослини потрібно через 2-3 тижні після пересадки. Новий ґрунт і так насичений поживними речовинами і є небезпека перегодувати рослини.

Зимова пересадка

Взимку більшість рослин відпочивають, і пересадка в період спокою для них виявиться великим стресом.

Пересаджувати рослини можна, якщо грунт залитий або ви бачите, що квіти починають гнити, з’явилися шкідники або в інших випадках.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.