Догори
Дати відгук

19 лютого – Всесвітній День захисту морських ссавців

Цей День був заснований у 1986 році

1 хв на прочитання19 Лютого 2023, 12:33
Поділитись:

Міжнародний день захисту морських ссавців вважається днем захисту не лише китів, але й усіх морських ссавців та інших живих істот морів та океанів.

Цей День був заснований у 1986 році, коли вступив в дію мораторій на китовий промисел, введений Міжнародною китовою комісією (МКК) (International Whaling Commission, IWC).

 Цей мораторій діє і до нині, і означає, що у всьому світі полювання на китів, а також торгівля китовим м’ясом, заборонені. Сьогодні промисел китів дозволений виключно для задоволення потреб корінного населення (так званий «аборигенний промисел») та вилучення китів у наукових цілях за спеціальними дозволами урядів-членів МКК. 

Перш за все, День захисту морських ссавців — це привернення уваги громадськості, представників влади і всього людства до питань захисту цього унікального виду тварин і взагалі всіх морських ссавців, яких до тепер на нашій планеті збереглися всього 119 видів. У багатьох країнах існують клуби та товариства любителів цих тварин, створюються морські заповідники, де їх життю нічого не загрожує. А безпосередньо в цей день щорічно різні природоохоронні групи, екологічні організації та громадськість проводять всілякі акції на захист китів та інших морських ссавців.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost