Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • 10 років ув’язнення або 40 млн євро штрафу: в ЄС посилять покарання за екологічні злочини

10 років ув’язнення або 40 млн євро штрафу: в ЄС посилять покарання за екологічні злочини

А також розширять їх перелік.

1 хв на прочитання18 Листопада 2023, 11:16
Охорона довкілля: стовбури дерев на місці лісопилки. Фото: Philipp von Ditfurth/dpa Охорона довкілля: стовбури дерев на місці лісопилки. Фото: Philipp von Ditfurth/dpa
Поділитись:

У майбутньому в ЄС більше злочинів класифікуватимуться як екологічні, і за такі злочини застосовуватимуться суворіші покарання. Про це погодилися учасники переговорів від Європейського парламенту та держав-членів. Комісія ЄС представила пропозицію щодо нових правил наприкінці 2021 року, оскільки існуючі вимоги були не дуже ефективними. Тепер перелік екологічних злочинів розширено з дев’яти до 18. Про це розповідає ZEIT ONLINE.

Повідомляється, що екологічні злочини включають торгівлю нелегально видобутою деревиною та серйозні порушення хімічних правил. Існує також, наприклад, незаконна переробка екологічно шкідливих частин корабля. Умисно вчинені злочини, які спричинили смерть людини, у майбутньому каратимуться принаймні десяти роками позбавлення волі в усіх державах-членах.

Для юридичних осіб, таких як акціонерні корпорації, за найсерйозніші злочини передбачені штрафи в розмірі не менше 5 % від загального світового обороту або 40 млн євро. За інші злочини покарання мають становити не менше 3 % від загального світового обороту або 24 млн євро.

Також ми раніше писали про те, що екологічні критерії до предмету закупівлі — це ваші можливості, а не ваш обов’язок: хто виграє від цього рішення.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.