10 продуктів, які не можна їсти натщесерце

3 хв на прочитання19 Березня 2022, 07:47

І як приготувати корисний і ситний сніданок, який зарядить вас енергією на весь день.

Широко відомий той факт, що свіжовичавлений цитрусовий сік не варто пити натще. Проте ним список небезпечних для шлунка продуктів не обмежується. Дієтологи також не рекомендують починати день із бананів, солодощів і навіть йогуртів. blog.liebherr.com склав невелику шпаргалку, яка допоможе зрозуміти, чого не можна їсти вранці.

1. Банани. Незважаючи на всю користь бананів для організму, їх краще не включати до ранкового раціону. Вони багаті на магній, який при вживанні натще досить швидко засвоюється, що призводить до збільшення навантаження на серцево-судинну систему.

2. Цитрусові. Кислоти, що містяться в цитрусових, при попаданні в порожній шлунок можуть спричинити печію, а також призвести до появи алергії, гастриту або виразки.

3. Дріжджова випічка. Складно відмовитися від запашної випічки на сніданок, але зробити це все-таки варто: дріжджі, що входять до її складу, дратують стінки шлунка і можуть спричинити газоутворення в кишківнику.

4. Солодощі. Вранці не варто переборщувати із солодощами: після пробудження підшлункова залоза не в змозі виробити необхідну кількість інсуліну при надлишку цукру, що може призвести до порушення кислотно-лужного балансу.

5. Помідори. Помідори багаті на дубильну кислоту, яка при контакті зі шлунковим соком може стати причиною утворення виразки.

6. Огірки. З ранку, коли достатньо шлункового соку ще не виробилося, організм довго розщеплює кислоти, що входять до складу огірків. Через це може виникати печія та дискомфорт у шлунку.

7. Кисломолочні продукти. Заради справедливості варто сказати, що кисломолочні продукти не завдають особливої ​​шкоди при вживанні натще, але й користь від них мінімальна. Потрапивши в організм до їжі, корисні бактерії, що містяться в них, знищуються шлунковим соком.

8. Груші. Груша гарна на десерт, але не на сніданок. Вона багата на грубу клітковину, яка може пошкодити слизову оболонку порожнього шлунка.

9. Спеції. Гострі спеції подразнюють слизову і провокують надмірне вироблення шлункового соку, сприяючи розвитку хвороб шлунково-кишкового тракту.

10. Газовані напої. Газовані напої також викликають подразнення слизової оболонки та погіршують місцевий кровообіг, через що їжа важче перетравлюється.

Що ж тоді можна їсти натщесерце? Почніть свій день із корисної вівсянки, гречаної каші або яєць, зварених круто. Вівсяна каша обволікає слизову оболонку шлунка, а також містить клітковину, що знижує рівень холестерину. Своєю чергою гречана каша стимулює роботу травної системи та збагачує організм залізом, білком і вітамінами. Крім того, з ранку можна досить швидко приготувати омлет, яєчню або просто відварити яйця круто чи некруто, отримавши корисний і ситний сніданок, який зарядить вас енергією на весь день.

Також ми наводили топ-10 недорогих та ефективних таблеток від алергії.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: