Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • 1 жовтня: Міжнародний день людей похилого віку, Всесвітній день вегетаріанства та День посмішки

1 жовтня: Міжнародний день людей похилого віку, Всесвітній день вегетаріанства та День посмішки

Музика дає змогу розслабитись, знизити рівень стресу.

2 хв на прочитання01 Жовтня 2021, 10:46
Міжнародний день людей похилого віку Міжнародний день людей похилого віку
Поділитись:

Сьогодні, 1 жовтня, світ відзначає одразу декілька неймовірних дат. Зокрема:

  • Міжнародний день людей похилого віку.
  • Всесвітній день вегетаріанства.
  • День посмішки.
  • Міжнародний день музики.

Крім того, в Китаї святкують день освіти, на Кіпрі та в Нігерії — день незалежності, в Австрії — день кави, в Японії —день саке, а в Азербайджані — день працівників прокуратури.

Міжнародний день людей похилого віку почали відзначати в Європі, потім в Америці, а наприкінці 1990 років — уже в усьому світі. День людей похилого віку широко святкується у скандинавських країнах. Цього дня на телебаченні та радіо транслюють передачі з урахуванням смаків людей похилого віку.

Всесвітній день вегетаріанства — сьогодні у світі налічується майже мільярд людей, які дотримуються принципів вегетаріанства.

Тобто від вживання м'яса усвідомлено відмовилися приблизно 10–11 % мешканців планети, які вважають, що тим самим вони підтримують не лише здоров'я, а й душевний спокій. Адже їхнє гасло «Ми нікого не вбили».

Міжнародний день музики — рішення щодо проведення Міжнародного дня музики ухвалили на 15-й Генеральній асамблеї IMC у Лозанні в 1973 році.

Людина слухає музику щодня: у навушниках від смартфона, на радіо, телебаченні, в маршрутці або від людей, які просто наспівують пісні. Музика допомагає розслабитись, знизити рівень стресу, відвернути від повсякденних неприємностей, зменшити або розрядити негативні емоції.

Всесвітній день усмішки — свято виникло завдяки американському художнику Харві Беллу (Harvey Ball). Саме він є автором відомого на весь світ логотипу – смайлика!

Всесвітній день усмішки почали відзначати значно пізніше — вперше це відбулося у 1999 році. За задумом винахідника смайлика, цей день має бути присвячений гарному настрою, а девізом дня є слова: «Зроби добру справу. Допоможи з'явитися хоча б одній усмішці». Відтоді це свято відзначається ентузіастами у всьому світі різними акціями та флешмобами.

До слова, море як антистрес: чому перебування на узбережжі покращує настрій і психологічний тонус.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.