Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Блоги
  • Україна насправді цілком готова збирати електромобілі

Україна насправді цілком готова збирати електромобілі

1 хв на прочитання21 Жовтня 2020, 13:01 3122
Поділитись:

Я абсолютно впевнений, що ми можемо частково з компонентів збирати електромобілі в Україні, створювати тут робочі місця, і не виключаю, що можемо виробляти їх повністю. Так, не хочеться мати "електрозапорожець", умовно кажучи, який буде некомфортний.

Але Україна, як країна з колись розвиненим автопромом, цілком готова збирати електромобілі, і це теж їх здешевить і дозволить створити додаткові робочі місця, завантажити наші промислові підприємства.

Якщо ти хочеш купити електромобіль і привезти його з-за кордону, ти заплатиш нуль податку на додану вартість, нуль митного збору, невеликий акциз буде залежно від ємності твоєї батареї, і це на 20-25% здешевлює електромобілі. Якщо подивитися на графік, просто в рази злетіли продажі електромобілів три роки тому.

А ще цікаво, що коли були прийняті пільги, і почала зростати статистика продажу електромобілів з США в Україну зросла, було зафіксовано зростання ціни на Nissan Leaf на тисячу доларів, тому що українці масово почали купувати електромобілі.

Ось так рішення Верховної Ради України вплинуло на глобальні ринки 🙂