Догори
Дати відгук

Озон для життя: 35 років захисту озонового шару!

1 хв на прочитання16 Вересня 2020, 18:59 709
Поділитись:

Під таким гаслом світ відзначає сьогодні Міжнародний день захисту озонового шару!

В цьому році минуло 35 років прийняття Віденської конвенції, яка стала першим кроком на шляху збереження озонового шару і одним з найуспішніших міжнародних договорів!

Відповідно до Монреальського протоколу до Конвенції урядами, вченими та промисловістю, спільними зусиллями було обмежено використання 99 % всіх озоноруйнівних речовин!

Озоновий шар відновлюється, забезпечуючи здоров’я людей та екосистем!

Однак, як зазначив Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерреш, робота ще не закінчена. Міжнародна спільнота, за допомогою Кігалійської поправки до Монреальського протоколу, шукає альтернативи второваним парниковим газам, які значно впливають на зміну клімату.

В Україні, 27 червня цього року, введений в дію базовий закон, який покликаний регулювати господарську діяльність з озоноруйнівними речовинами та второваними парниковими газами. Сподіваємося, що хоч і з затримкою, але все таки будуть прийняті урядом всі нормативно-правові акти, необхідні для того, щоб закон запрацював.

Крім того, питання ратифікації Україною Кігалійської поправки без сумнівів ставатиме все актуальнішим і потребує уваги уряду та Верховної ради!

Всіх причетних зі святом!

#ozonday