Догори
Дати відгук

Екологічна освіта в садочках та школах

2 хв на прочитання15 Листопада 2023, 19:22 874
Поділитись:

У цьому матеріалі хочу поговорити про те, як заохочувати до збереження довкілля дітей в дитячих садочках і школах. 

Екологічна освіта відіграє важливу роль у житті дитини! Так само як інші навчальні предмети.

Чому ж важливо більше говорити з дітьми про захист і турботу про довкілля під час проведення занять у навчальних закладах? 

Тому що людина – невіддільна частинка довкілля. Ми живемо у природному середовищі й щодня контактуємо з ним та впливаємо на нього своєю діяльністю. 

Часто люди шкодять природі й навіть не замислюються над цим. Наприклад, під час роботи на промислових підприємствах, коли внаслідок цієї діяльності повітря забруднюється небезпечними викидами.

У дитячих садочках і школах дітям потрібно розповідати у доступній формі про негативний вплив людей на довкілля.

✅ Також треба наводити приклади екологічних альтернатив, які можна використовувати й не шкодити таким способом довкіллю. Так, це можуть бути відновлювані джерела енергії (сонце, вітер, вода, біовідходи тощо).

✅ Крім того, важливість екозанять полягає в тому, що вони не лише дають дітям знання про збереження довкілля, а й поширюють серед них інформацію про побутові екозвички: сортування сміття, використання екоторбинок і багаторазових мішечків у супермаркетах тощо.

Отож, дитина засвоює ці знання та розповідає про них у родині, близьким та друзям. 

Тобто, популяризує екоінформацію і відтак починає прищеплювати собі та рідним ці важливі екозвички.

Тому… Що частіше вихователі та освітяни будуть розповідати дітям про потребу дбати про довкілля, то більше шансів, що молоде покоління України вестиме екологічний спосіб життя й ми разом побудуємо еконацію!