Догори
Дати відгук

Звичайне хропіння уві сні може бути ознакою серйозних проблем зі здоров’ям

Хропіння може вказати на проблеми з дихальними органами

1 хв на прочитання02 Липня 2022, 08:11
Поділитись:

Люди часто ігнорують хропіння та ставляться до нього, як до нешкідливого явища. Проте вчені з ОАЕ говорять, що це може бути симптомами серйозних проблем в організмі, зокрема, синдрому обструктивного апное. Про це пише портал Khaleej Times.

Докторка Міну Черіан, яка працює у Thumbay University Hospital, пояснила, що хропіння може вказувати на виникнення колапсу верхніх дихальних шляхів під час сну, що викликає часткову або повну обструкцію дихання.

Вона пояснює, що непрохідність може виникнути на рівні носа, носоглотки, ротоглотки, гіпоглотки, нижньої щелепи або шиї. У хворої людини спостерігається хропіння, порушення сну з епізодами задишки або задихання, денна дратівливість, втрата концентрації, ранкова втома через надмірну сонливість.

За словами пульмонолога Хардіка Пателя з Royal Hospital DIP (Дубай), апное пов'язане зі здавленням дихальних шляхів під час сну пацієнта. Це, своєю чергою, призводить до звуку хропіння, який виникає через турбулентний потік повітря під час проходження дихальними шляхами. Незважаючи на те, що хропіння є дуже поширеним явищем, багато хто помилково вважає, що воно виникає просто через закладений ніс.

Якщо на апное довгий під час не звертати уваги, це призведе до порушення сну та низького рівня кисню у крові. А тривала обструкція може стати причиною легеневої або системної гіпертензії, серцевих аритмій, серцевої недостатності та інших проблем із серцем, таких як інфаркт міокарда.

Нагадаємо, японські фахівці порадили як просто знизити артеріальний тиск.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost