Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • ЗС РФ воюють уже другим-третім комплектом техніки, але, на відміну від ЗСУ, не можуть поповнитися — бойовик «ЛНР»

ЗС РФ воюють уже другим-третім комплектом техніки, але, на відміну від ЗСУ, не можуть поповнитися — бойовик «ЛНР»

Якщо в танковому батальйоні є одна повністю боєздатна рота з 3-4 встановлених штатом, то це привід для гордості.

4 хв на прочитання19 Червня 2022, 07:36
Поділитись:

У Z-пабліках поширюють карту, на якій російська армія завдає ЗСУ нищівних ударів, супроводжуючи низкою тез про близькість поразки України.

Усі ці тези розбиває відомий російський блогер Андрій Морозов («Мурз»), який воює у складі «народної міліції ЛНР» у званні сержанта.

«ЗСУ втратили від третини до половини бойової техніки».

«Мурз» нагадує, що ЗС РФ з початку «спецоперації» втратили більшу частину сучасних модифікацій Т-72/90 та більшу частину парку БМП-3. Бойовик наголошує, що ще понад місяць тому переправа під Білогорівкою показала не лише жахливу ситуацію з некомпетентністю російського командування в деяких місцях, а й те, що ЗС РФ воюють уже другим-третім комплектом техніки, які складаються з таких же БМП-1, які зараз отримує українська армія від східноєвропейських союзників. Однак ЗСУ має шанси найближчим часом отримати і сучаснішу техніку для поповнення втрат, а ось у ЗС РФ і «Корпусів НМ ЛНР» поповнитися за рахунок сучасної продукції шансів немає — їхній ВПК просто не виробляє стільки, скільки треба, щоб поповнитися, і ще довго не вироблятиме. Тому на фронт ідуть Т-62 та БМП-1 зі зберігання, причому, наприклад, радіонавігаційна апаратура на цій техніці або згнила, або відсутня, або представлена ​​ламповими радіостанціями Р-123, у той час як ЗСУ мають поставлену на потік технологію встановлення в бронетехніку цифрових «Моторол» та GPS-приймачів військового стандарту.

«Для розуміння: якщо зараз у якомусь із танкових батальйонів НМ ЛНР чи ДНР є одна повністю боєздатна, боєготова танкова рота з трьох-чотирьох встановлених по штату, то це рекорд і привід для гордості. Причому часто більшу частину боєздатних машин складають трофейні українські Т-64, бо вони захоплені в більш стерпному технічному стані, ніж власні Т-64 народних міліціонерів», — говорить «Мурз».

«На цілій низці ділянок фронту українські підрозділи вже працюють у режимі пожежної команди».

«Мурз» нагадує, що з їхнього боку на цих ділянках наступають такі самі «пожежні команди», зібрані з залишків частин ЗС РФ і «НМ Республік», які ще зберегли боєздатність.

«Кадрове забезпечення ЗСУ набуло характеру катастрофи: професійні досвідчені військові вибиті на ті ж ~15-40%».

Бойовик підкреслює, що у ЗС РФ і «НМ Республік» становище з кадрами, що ускладнюється масою росіян-відмовників, набагато гірше.

«Резервісти та тероборонівці потребують тривалого навчання».

«Нісенітниця яка! Оце укропи вигадали херню, га? Навчати когось… У нас мобілізованих одразу кидають на фронт. ТАК ЗАДУМАНО!» — іронізує «Мурз».

«Потік іноземних найманців зменшується. Цю мерзоту вішатимемо».

«Як Тайру, так? Її, між іншим, наші пропагандони звинувачували у вбивстві сімейної пари з метою заволодіння дітьми для втечі з Маріуполя. Тобто ось прямий наочний військовий злочин, за який належить саме вішати. Такі що? Чи нам брехали, чи синочків наших женералів виміняти важливіше, ніж покарати спійману на місці злочину вбивцю мирних жителів? Покалічені ополчні, яким пощастило вижити в Маріуполі, оцінять такий підхід, я гадаю», — говорить бойовик.

«Постачання іноземного озброєння недостатні», «Без відновлення військової промисловості «ленд-ліз» марний».

«Мурз» наголошує, що у них ситуація така сама.

«Як «нарощувати виробництво БПЛА» в умовах, коли вся оптика для них потрапила під ще жорстокіший санкційний прес? Ніяк. Аналогічно за масою позицій у інших галузях», — констатує бойовик.

Він розповідає, що ЗС РФ, нібито оснащені найсучаснішими радіокоплексами закритого військового радіозв'язку «Азарт» (250 000 рублів з бюджету за одну портативну рацію), використовують у бойових операціях китайські радіостанції Baofeng, що легко прослуховуються противником (2 500 рублів за портативну рацію). Оптикою, електронікою, зв'язком, тепловізорами та нічними прицілами російську армію постачають волонтери. У частинах резервістів за три місяці війни не налагоджено постачання навіть найпростішими елементами на кшталт найпримітивніших засобів фронтової медицини, не кажучи вже про те, що воюють резервісти без нормальних засобів індивідуального бронезахисту.

«Чекаємо на російський наступ».

«Чекайте», — саркастично говорить «Мурз».

Також ми розповідали, що російська держава абсолютно точно не може виграти цю війну, тому що не хоче — бойовик «ЛНР».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023