Зовнішність оманлива: вчені назвали найсмертоносніших істот на планеті

1 хв на прочитання03 Вересня 2024, 08:16
ФОТО: ілюстративне

Кількість смертей від хвороб, які передаються через укуси комарів, за різними оцінками, становить від 750 тисяч до 1 мільйона на рік.

Потворними можуть здаватися змії, акули. крокодили і кажани. Та є види зоосвіту, які несуть більшу загрошу для життя ігших. І це навіть не леви, носороги, ведмеді чи вовки. На перший погляд, ці представники фауни цілком безневинні, однак нерідко причетні до смерті від інфекції.

Американські вчені встановили, що найнебезпечнішою твариною у світі є комар. Про це повдомило співтовариство вивчення дикої природи Discover Wildlife. Згідно з рейтингом, який склали науковці, комар вбиває більше людей, ніж всі інші тварини разом.

Зокрема, від малярії, яку переносять саме комарі, помирає понад 750 тисяч осіб на рік. А ще 200 мільйонів страждають від їхніх укусів щоденно.

Це більше, ніж кількість жертв усіх інших найнебезпечніших видів разом узятих. Для порівняння: укуси змій, які займають друге місце за небезпекою, призводять до близько 100 тисяч смертей на рік. Напади левів і крокодилів забирають у сотні разів менше життів. Акули взагалі не входять до цього рейтингу.

На четверте місце науковці винесли клопів, оскільки вони є переносниками безлічі хвороб, наприклад, американського трипаносомозу або хвороби Шагаса. Від укусів клопів помирає близько 10 тисяч людей на рік.

На п’ятому місці – скорпіони. Їхня отрута вражає на центральну нервову, а також на серцево-судинну систему, вбиваючи, загалом, 2600 осіб на рік.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: