Догори
Дати відгук

Зміцнюють імунну систему не тільки дорогі препарати: зверніть увагу на картоплю і моркву

2 хв на прочитання20 Жовтня 2020, 15:24
pixabay pixabay
Поділитись:

Щоб запобігти інфекції, особливо важливо підтримувати здоров'я власного тіла. Зазвичай люди знають, що для зміцнення імунної системи необхідні  продукти, які досить дорого коштують. Адже інформації про необхідність "налягати" на мигдаль, червоний перець та броколі достатньо в інтернеті.

Вам слід добре озброїти свою імунну систему, щоб залишатися здоровими в період холодів. Організм може боротися з хвороботворними мікроорганізмами тільки в тому випадку, якщо він укріплений. Дієтолог Єва-Марія фон Брух з BerufsVerband Oecotrophologie рекомендує взимку їсти продукти, особливо багаті вітамінами та доступні для кожного.

 Для зміцнення імунної системи зверніть увагу на доступні картоплю та моркву. 

Морква: крім вітаміну С, морква також сповнена каротиноїдів. Вони мають антиоксидантну дію і, таким чином, підтримують імунну систему.

Картопля — справжня бомба з вітаміном С. В ньому також можна знайти вітамін Е. Вони підтримують організм в боротьбі з вірусами.

Шпинат  багатий вітаміном А, який зберігає шкіру і слизові оболонки здоровими і, таким чином, підтримує бар'єр проти вірусів. Також в ньому багато заліза.

Риба містить корисні вітаміни групи B, а також багато цинку і селену. Останні входять до числа незамінних мікроелементів і зміцнюють імунну систему.

Горіхи і насіння містять цінні поживні речовини, такі як вітамін Е, цинк, селен і мідь. Вони укріплюють імунну систему.

Капуста: кочанні овочі, такі як зелена або червонокачанна капуста, сезонні взимку і багаті вітаміном А, вітаміном С і селеном.

До слова, українцям пояснили, чому коронавірус страшніший за інші хвороби.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost