Догори
Дати відгук

Змінився порядок констатації смерті мозку людини

12.04.2024 набрав чинності наказ МОЗ

1 хв на прочитання17 Квітня 2024, 18:38
Порядок констатації смерті мозку людини Порядок констатації смерті мозку людини
Поділитись:

Відтепер у разі констатації смерті відповідальна особа ЗОЗ зобов’язана невідкладно повідомити трансплант-координатора та спеціалізовану державну установу «Український центр трансплант-координації». Про це повідомляє "Медична справа"

12.04.2024 набрав чинності наказ МОЗ «Про внесення змін до Порядку констатації та діагностичні критерії смерті мозку людини та до Положення про консиліум лікарів» від 12.03.2024 № 413. 

Для констатації смерті мозку дорослих пацієнтів до складу консиліуму можна залучати лікаря-анестезіолога та лікаря-невропатолога (лікаря-нейрохірурга), що мають досвід практичної роботи за спеціальністю не менше ніж три роки.

Для констатації смерті мозку дітей до складу консиліуму входять лікар-анестезіолог дитячий, лікар-невролог дитячий або лікар-нейрохірург дитячий, що мають досвід практичної роботи не менше ніж три роки за відповідною спеціальністю.

Для констатації смерті мозку новонароджених до складу консиліуму лікарів входять лікар-анестезіолог дитячий або лікар-педіатр-неонатолог та лікар-невролог дитячий або лікар-нейрохірург дитячий, що мають досвід практичної роботи не менше ніж 3 роки за відповідною спеціальністю.

Раніше для залучення до консиліуму усі перераховані лікарі повинні були мати досвід роботи за відповідними спеціальностями не менше ніж 5 років.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.