Зігрітися в холод та посмакувати: рецепт приготування «східної» шурпи

2 хв на прочитання26 Грудня 2022, 10:40

Приготування шурпи у кожній азійській країні має свої особливості

Суп шурпа – рецепт східної кухні, який має тисячолітню історію. Приготування шурпи у кожній азійській країні має свої особливості. Класичний рецепт: шурпа з баранини повинна бути дуже жирною, що найчастіше досягається попереднім обсмажуванням м'яса та овочів; у шурпі має бути багато овочів, зелені та прянощів. Шурпа буде ще смачнішою, якщо до неї додати фрукти – свіжі або сушені.

1

Баранину миємо та нарізаємо на шматочки.

2

Баранину і курдючне сало заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння. Знімаємо піну та варимо до напівготовності на невеликому вогні протягом 40-50 хвилин.

3

Тим часом чистимо та миємо картоплю, нарізаємо кубиками.

4

Цибулю також чистимо, миємо та нарізаємо дрібними кубиками.

5

Моркву очищаємо, миємо та нарізаємо соломкою або тонкими кружальцями.

6

Додаємо у бульйон підготовлені овочі та нарізані соломкою помідори або томат-пюре. Солимо, перчимо, додаємо спеції.

7

Варимо шурпу до готовності на невеликому вогні під кришкою 25-30 хвилин.

8

Даємо шурпі настоятися. Перед тим, як подавати, посипаємо зеленню.

Смачного!

Шурпа - рецепти у різних країнах

Шурпа по-узбецьки обов'язково готується з зірою та базиліком, може бути з сирого або обсмаженого м'яса. У Молдові шурпу, або чорбу, готують на квасі та з великою кількістю паприки. 

А шурпа з баранини – рецепт по-татарськи, відрізняється обов’язково прозорим бульйоном, локшиною та нарізаною свіжою цибулею.Буває також шурпа з яловичини, курки, риби, і навіть зі свинини. 

Іранську шурпу готують з нутом. А якщо вас цікавить, як приготувати шурпу по-українськи – рецепт досить простий, і нехай вам буде смачно!

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: