Догори
Дати відгук

Живіть довше: напій для боротьби з "раком" істотно знижує гіпертонію за лічені години

В останні роки вчені виділили кілька якостей буряка

1 хв на прочитання10 Грудня 2022, 21:00
Поділитись:

Доведено, що вживання одного червоного напою сприяє уповільненню росту раку і зниження артеріального тиску що може запобігти ранній смерті. В останні роки вчені виділили кілька якостей буряка, які можуть зробити це джерело їжі корисним для профілактики раку.
"Буряк може допомогти уповільнити розвиток активних пухлин в організмі. Стакан бурякового соку дає ті ж переваги для здоров'я, що і сам коренеплід. Буряк може бути потенційно корисним при раку. Деякі з цих переваг пояснюються роллю буряка у відновленні клітин ДНК. Проліферація пошкоджених ДНК-клітин лежить в основі розвитку раку, тому це відкриття призвело до переконання, що буряк може перешкоджати розвитку раку", - говорить лікар-онколог Андрій Воробйов.

Як джерело поліфенолів, флавоноїдів, дієтичних нітратів та інших корисних поживних речовин буряк може забезпечити комплексний засіб для запобігання раку та лікування небажаних ефектів, пов'язаних з хіміотерапією. Деякі протиракові властивості буряка також пов'язані з вмістом в овочі B-каротину і лютеїну.
Високий тиск Нове дослідження показало, що вживання всього однієї чашки бурякового соку в день значно знижує систолічний артеріальний тиск у людей з гіпертонією. Ця реакція пояснюється вмістом нітратів у буряках, які, як було показано, покращують функцію ендотелію. Після перетравлення нітрат перетворюється в оксид азоту, який розслабляє і розширює кровоносні судини.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.