Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Житомирські екологи нарахували більш ніж 150 тис. грн збитків від загибелі риби в річці Тетерів

Житомирські екологи нарахували більш ніж 150 тис. грн збитків від загибелі риби в річці Тетерів

Матеріали скеровані до правоохоронних органів

1 хв на прочитання03 Вересня 2023, 11:00
Поділитись:

Екоінспектори обрахували збитки, нанесені довкіллю через загибель риби у Тетереві.

Про це 31 серпня повідомила Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«Оперативно реагуючи на лист Житомирського рибоохоронного патруля від 14.08.2023, фахівці Інспекції виїхали на місце загибелі водних біоресурсів в річці Тетерів, в районі вул. Гонти (м.Житомир), обстежили берегову лінію та водне плесо річки, відібрали проби ґрунтів та води для дослідження і подальшого обрахування завданих довкіллю збитків.

За результатами проведених у відділі інструментально-лабораторного контролю досліджень показників складу та властивостей вод зафіксовано перевищення нормативів ГДК по хімічному споживанню кисню (ХСК) – майже удвічі, по біологічному споживанню кисню (БСК5) – в понад 2 рази, також незначне перевищення по залізу загальному.

Загальні обсяги збитків, заподіяних рибному господарству внаслідок загибелі водних біоресурсів, як прямих, так і від втрати потомства, за розрахунками, проведеними фахівцями Інспекції на підставі акту про загибель водних біоресурсів, наданого Житомирським рибоохоронним патрулем, становлять 2 678,5 кг – в натуральному вираженні, 155 584 грн – у вартісному», - йдеться у повідомленні.

Матеріали скеровані до правоохоронних органів для вжиття заходів реагування в межах компетенції

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко