Житомирська обласна рада створила 5 нових об'єктів природно-заповідного фонду

1 хв на прочитання25 Червня 2024, 12:10
У нацпарку «Слобожанський» порахували лелек

Один з них створений для охорони черного лелеки та підсніжника.

Житомирська обласна рада заповідала 5 об,єктів ПЗФ по матеріалам Олександра Гриба та КЕКЦ.

20 червня 2024 р. Житомирська обласна рада створила 5 нових об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення по матеріалам, які підготовили разом відомий житомирський захисник природи Олександр Гриб та Київський еколого-культурний центр  .

Це заповідні об'єкти:

1. Провалівка, площа 5,7 га, створений для охорони плавуна щитолистого, занесеного у Червону книгу України на річці Случ, Любарська ОТГ.

2. Прикам'янський ліс, площа 7,7 га, створений для охорони черного лелеки та підсніжника, занесених до Червної книги України, Романівський лісгосп АПК.

3. Людвиківка, площа 4,6 га, створений для охорони собачого зуба, занесеного до Червоної книги України, Романівський лісгосп АПК.

4. Княжий, площа 17,9 га, створений для охорони підсніжника, занесеного до Червної книги України, Романівський лісгосп АПК.

5. Кам'янка, площа 7,5 га ,створений для охорони плавуна щитолистого, занесеного у Червону книгу України на річці Случ, Миропільська ОТГ.

Ми дякуємо депутатам Житомирської обласної ради, Житомирському обласному управлінню екології, керівництву та депутатам Миропільскої та Романівської ОТГ, керівництву Романівського лісгоспу АПК за підтримку. - пише КЕКЦ 

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: