Жувальна гумка може допомогти серцю: пояснення лікарки

1 хв на прочитання30 Жовтня 2025, 17:33
Фото ілюстративне

Регулярне жування жувальної гумки може знижувати рівень холестерину, заспокоювати нервову систему й позитивно впливати на роботу серця.

Відома лікарка Олена Малишева повідомила, що у людей, які регулярно жують жувальну гумку, рідше спостерігаються проблеми з серцево-судинною системою.

За її словами, ця звичка позитивно впливає на рівень холестерину. У тих, хто часто жує жуйку, він зазвичай нижчий, адже гумка допомагає зменшити апетит — люди споживають менше жирної їжі, а отже, менше шкідливих жирів потрапляє в організм.

Крім того, жування активує парасимпатичну нервову систему, яка відповідає за спокій і відновлення. Це допомагає організму розслабитися та зменшити стрес, що також позитивно впливає на стан серця.

«Жування гумки протягом двадцяти хвилин після їжі має ще й гігієнічний ефект, — пояснила Малишева. — Воно знижує ризик карієсу та запалень у горлі, що опосередковано теж корисно для серцево-судинної системи».

Регулярне, але помірне жування жувальної гумки після їжі може мати кілька переваг — від зниження апетиту та холестерину до покращення роботи серця. Водночас лікарі нагадують: обирайте жуйку без цукру, щоб уникнути шкоди для зубів і обміну речовин.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: