Класичний жульєн під сметанно-вершковим соусом з куркою стане прикрасою вашого столу. А любителі грибів особливо оцінять блюдо за його ніжний смак і легку консистенцію.
Інгредієнти:
куряче філе – 500 грамів;
печериці або будь-які інші гриби – 300 грамів;
цибуля ріпчаста – 200 грамів;
сир – 200 грамів;
вершки (15-25%) або сметана – 300 грамів;
борошно – 2 столових ложки;
сіль, перець – на смак;
олія для смаження.
Приготування:
Цибулю і гриби чистимо і дрібно нарізаємо. Філе нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю обсмажуємо на сковороді з олією.
Додаємо гриби, смажимо 10-15 хвилин, до тих пір, поки не випарується рідина.
Додаємо курку, солимо, перчимо. Перемішуємо та обсмажуємо до напівготовності.
Перекладаємо курку з грибами в горщики.
На сухій сковороді обсмажуємо борошно. Додаємо вершки, солимо, перчимо, перемішуємо і доводимо до кипіння. Переливаємо соус в горщики з куркою і грибами. Ставимо горщики в духовку, розігріту на 180 градусів, на 30-35 хвилин.
Натираємо сир на тертці. За 10 хвилин до готовності посипаємо жульєн тертим сиром і продовжуємо запікати.