Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Зеленський терміново звернувся до українців: "Ви будете про все це знати" (ВІДЕО)

Зеленський терміново звернувся до українців: "Ви будете про все це знати" (ВІДЕО)

Звернення було зроблено на тлі визнання Росією так званих "ЛДНР".

1 хв на прочитання22 Лютого 2022, 10:00
Зеленський Зеленський
Поділитись:

Президент України Володимир Зеленський після термінового засідання РНБО звернувся до українців.

Зеленський заявив, що в України  немає часу на довгі уроки історії, зазначивши, що кордони країни надійно захищені. Україна залишає за собою право на індивідуальну і колективну самооборону.

"Ми добре розрізняємо провокації і наступ військ агресора. Як тільки ми побачимо зміну ситуації, як тільки ми побачимо зростання ризиків — ви будете про все це знати, — заявив Зеленський. — Визнання незалежності окупованих районів Донецької та Луганської областей може означати односторонній вихід Росії з Мінських домовленостей і ігнорування рішень в рамках Нормандії. Це підриває мирні зусилля і руйнує переговорні формати".

Президент Володимир Зеленський за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони повідомив про ініціативу України щодо скликання екстреного саміту "нормандської четвірки" після визнання Росією так званих "ДНР" і "ЛНР".

У сформованій ситуації від партнерів Україна очікує чітких і дієвих кроків підтримки.Зеленський підкреслив прихильність України до дипломатичного врегулювання і готовність не йти на провокації.

"Наші партнери підтримують нас. Згідно зі ст. 51 Статуту ООН, Україна залишає за собою право на індивідуальну і колективну самооборону, створену систему територіальної оборони", — додав президент.

Нагадаємо, Путін визнав "ЛДНР": війська на окупований територіях, реакція світу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.