Догори
Дати відгук

Зеленський погодився з петицією щодо заборони піротехніки

Наразі використання піротехніки обмежене, проте не заборонено.

2 хв на прочитання07 Червня 2022, 09:34
Поділитись:

Президент України Володимир Зеленський підтримав електронну петицію щодо заборони використання петард, феєрверків та інших піротехнічних виробів. Вона була опублікована ще 28 грудня, а автором пропозиції стала Анастасія Пліска.

За весь час існування петиція набрала 25 тисяч 297 голосів. Тепер, за дорученням Зеленського, цю петицію має розглянути Кабінет Міністрів, пишуть Економічні Новини.

З початку військових дій на території України, які продовжуються з 2014 року, використання піротехніки обмежене, проте не заборонено. Різноманітні піротехнічні вироби і продовжували використовуватися на святкуваннях до початку повномасштабного вторгнення військ РФ. Навіть зараз деякі люди можуть запускати феєрверки, лякаючи цим сусідів. Автор петиції пропонує законодавчо заборонити ввезення, продаж та використання будь-яких піротехнічних засобів, закрити в країні всі магазини піротехніки, а порушників штрафувати на суму від 15 тисяч гривень.

Як зазначає Анастасія Пліска, піротехнічні вироби вибухають прямо біля житлових приміщень, на дитячих майданчиках та безпосередньо на площах. Через запуск салютів люди отримують тяжкі травми, зокрема, вибиті очі, скалічені руки і т.д. Тяжкі стреси під час цих вибухів отримують люди, що воювали на передовій, а також люди похилого віку і маленькі діти. Під час кожного свята, на якому використовують піротехніку, від власників тікають свійські тварини, а дикі – гинуть.

"Невже кілька хвилин задоволення однієї людини має так негативно відбиватися на людях та тваринах, що на своє лихо перебувають поруч із епіцентром цих розваг? Будь-які вмовляння не використовувати піротехнічні засоби під час святкувань наштовхуються, як правило, на агресію та хамство з боку «свят-підривників» з відмовою піти назустріч фронтовикам, людям похилого віку, маленьким дітям, господарям домашніх тварин", — написала авторка петиції.

В даний час виробництво, зберігання, перевезення, торгівля піротехнічними виробами не підлягають ліцензуванню, а їх продаж та використання чинним законодавством не визначено.

До слова, уявлення про жінку як виключно матір та домогосподарку не «традиційне» — науковці.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Антиоксидант довголіття Корисні продукти Молодість
Вчені назвали продукти, які містять "антиоксидант довголіття"
1 хв на прочитання4 години тому
Фото ілюстративне
Важкохворі рідше помирають і швидше одужують: науковці назвали нові переваги чищення зубів
2 хв на прочитання6 годин тому
Фото ілюстративне
У Литві пацієнтам почали виписувати рецепти на кроки
1 хв на прочитання7 годин тому
Шкідливі Продукти Попереджають лікарі Фітнес Схднення
Сім "здорових" продуктів, які насправді шкідливіші за цукерки
4 хв на прочитання8 годин тому
Смертність серед дітей сягає 10 % — спалах нового штаму віспи мавп турбує ВООЗ
4 хв на прочитання9 годин тому
Туреччина заявляє права на денер-кебаб у ЄС — Німеччина проти
1 хв на прочитання10 годин тому
Олімпіада-2024: де дивитися відкриття церемонії, яка пройде сьогодні
1 хв на прочитання11 годин тому
ООН реєструє все більше нових випадків ВІЛ-інфекції у Східній Європі та Центральній Азії. Україна посідає особливе місце
2 хв на прочитання12 годин тому