Догори
Дати відгук

Зеленський розповів, що робитиме з кліматом

Україна також працює над удосконаленням механізмів державної фінансової підтримки кліматичної політики

2 хв на прочитання13 Грудня 2020, 11:26
Поділитись:

Україна має досить амбітні кліматичні цілі, найбільш довгостроковою з котрих є досягнення вуглецевої нейтральності. Про це сказав президент Володимир Зеленський на Міжнародному саміті кліматичних амбіцій,  повідомляє прес-служба глави держави.

"У цьому році в заході взяли участь понад 70 глав держав і урядів, які записали короткі відеозвернення з викладом "нових і амбітних" зобов'язань своїх держав щодо Паризької кліматичної угоди", - йдеться в повідомленні прес-служби глави держави в неділю вранці.

У своєму відеозверненні Зеленський розповів, що в цьому році Україна особливо гостро відчула негативний вплив від зміни клімату: в низці регіонів тривала посуха знищила урожай, на сході країни відбулися масштабні лісові пожежі, а на заході - руйнівні паводки.

"Кожен житель планети вже відчуває подих глобального потепління і зазнає втрат через пасивне ставлення до кліматичної політики", - наголосив він.

За словами президента, Україна послідовно дотримується взятих на себе зобов'язань щодо ефективної імплементації Цілей сталого розвитку-2030 і міжнародних кліматичних угод.

"Готуючись до Конференції сторін Паризької угоди в Глазго, ми опрацьовуємо другий національно певний внесок. На цій основі ми розглядаємо мету щодо викидів парникових газів у 2030 році в усіх секторах економіки України в діапазоні від 36% до 42% в порівнянні з 1990 роком, то є скорочення на 58-64%", - повідомив Зеленський.

Крім нових зобов'язань за Паризькою угодою, Україна також працює над удосконаленням механізмів державної фінансової підтримки кліматичної політики, зазначив він.

"Україна також прагне узгоджувати свою кліматичну політику і законодавство з Європейським зеленим курсом. Ми активізуємо співпрацю з ЄС в сферах енергоефективності, розвитку водневої енергетики і відновлюваних джерел енергії, справедливої ​​трансформації вугільного сектора і розвитку національної системи торгівлі квотами на викиди парникових газів", - сказав президент.

"Довгостроковою метою України є досягнення вуглецевої нейтральності. Будемо докладати зусиль, щоб максимально скоротити час досягнення цієї мети", - додав він.

Також, за словами Зеленського, триває процес перегляду Енергетичної стратегії України, яка передбачає розвиток відновлюваної енергетики, поступову заміну викопних видів палива, зокрема вугілля.

Нагадаємо, ООН робить питаня клімату основою своєї місії.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко