Догори
Дати відгук

Завкафедри Інституту міжнародних відносин роками цькує та принижує студентів (відео)

При цьому жінка є заслуженим викладачем та три президенти нагородили її орденами

3 хв на прочитання10 Вересня 2020, 06:45
Поділитись:

Скандал стався в Інституті міжнародних відносин Київського нацуніверситету Шевченка — студенти розповіли про знущання професорки. Не випускає студентів до вбиральні, хлопців використовує як робочу силу, а дівчат принижує. А ще розділяє студентів на "своїх" та "чужих". Усе це про завідувачку кафедри іноземних мов, професорку Інституту міжнародних відносин Валентину Дайнеко. Саме її на День незалежності президент відзначив Орденом княгині Ольги I ступеня. Це обурило одну з її нинішніх студенток й дівчина розповіла правду. Повідомляє ТСН.

"Одягніться, мені огидно на вас дивитися", — так професорка відреагувала на студентку Марію Музиченко, коли та 2 вересня дозволила собі прийти на пару в блузі без рукавів.

Саме Марія одразу після присвоєння Дайнеко чергового ордена написала про неї у фейсбуці Тоді своїми спогадами почали ділитися інші.

"Вислухали з мамою і з вітчимом достатньо різкі образи в її кабінеті про те, що мене зґвалтують під першими ж сходами, що я вступаю сюди тільки для того, щоб вийти заміж за іноземця і виїхати за кордон", — говорить Іветта Делікатна, випускниця інституту.

Цькування дівчат серед студентства підтверджують і молодші вихованці вишу.

"Дівчата, жінки не можуть бути дипломатами, тому що слова "дипломатка" немає в словнику, а отже, у житті", — цитує слова викладачки випускниця Єлизавета Землянко. 

Однак і хлопці часто теж упадали в немилість, особливо не кияни, запевняють випускники.

"Вона принижувала. Вона казала, що "у вас погані гени, тому що наш інститут селективний, і ви не маєте права тут учитися", — розповідає випускник Ілля Удовиченко.

До речі, Ордени княгині Ольги Дайнеко отримувала і від Віктора Ющенка, і від Петра Порошенка. Цього року вже за кілька днів після одкровення скривджених студентів на сайті інститут з'явилося звернення інших випускників — на підтримку скандальної професорки. Серед підписантів — голова Офісу президента Андрій Єрмак, голова ради реформ Міхаіл Саакашвілі, екснардеп Василь Горбаль. 

Нинішні і колишні студенти об'єдналися, щоб подати колективні скарги на Дайнеко: в сам Інститут - директору Валерію Копійці, в Міністерство освіти і науки - керівнику Сергію Шкарлету, а також освітнього омбудсмену Сергію Горбачову. Вимагають «звернути увагу на численні випадки порушення прав людини, вчинені щодо студентів ... і, відповідно, провести внутрішнє незалежне і неупереджене розслідування в Інституті».

На сайті Change.org навіть зареєстрували петицію, в якій вимагають позбавити викладачку нагород. Зараз петицію підписала тисяча осіб.

Нагадаємо, над учнем знущаються та не пускають до школи через вигаданий COVID-19.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.