Догори
Дати відгук

Завдяки Львівським хірургам, дівчинка Одрія із Закарпаття, маючи вроджену ваду, відтепер зможе чути (ФОТО)  

Операція тривала 3 години.

1 хв на прочитання13 Червня 2023, 20:56
Поділитись:

Дівчинка Одрія із Закарпаття з народження мали вади слуху, але у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит»  їй провели кохлеарну імплантацію та повернули здатність чути. Про це повідомили у пресслубі клініки.

Маленька Одрія народилася передчасно на 25 тижні із вагою 550 грам та стала однією з найменших дітей в Україні, які виходжувалися з надзвичайно низькою вагою. У 2 роки її мама помітила, що дитина видає мало звуків, а потім реакції на звуки не стало зовсім. Тож одразу звернулася до лікарів, медики виявили втрату слуху.

«Доньці поставили слуховий апарат, який вона носила рік. Але з ними вона добре не чула, хоча й почала говорити складами. Я шукала лікарів, які б могли допомогти дитині. Моя знайома із Закарпаття розповіла про досвід лікування своєї дитини в Львівському «Охматдиті», вона була дуже задоволена. Тому порадила мені вашу клініку. Таким чином я дізналася про можливість кохлеарної імплантації. Вона тривала 3 години, але усе пройшло добре. На другий день після втручання Одрія вже бігала по відділенні та бавилася», – повідомила мама дівчинки Іветта.

Далі на дитину чекає ще тривала реабілітація та вивчення навколишнього світу звуків по-новому.

Раніше ми писали: Мама стала донором для сина і врятувала йому життя: хлопчик хворів з 7 років

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.