Дхал Карі — веганський суп із сочевиці.Традиційний шрі-ланкійський суп приготувати зовсім не складно: сочевиця, кокосові вершки та багато різних спецій.
Інгредієнти:
Червона цибуля — 100 г
Часник — 4 великих зубка
Перець чилі — 10 г
Рослинна олія — 25 г
Помідор рожевий — 80 г
Зіра — за смаком
Зернятка гірчиці — за смаком
Червона сочевиця — 60 г
Карі — за смаком
Куркума — за смаком
Сіль — 1 г за смаком
Рис басматі
Як готувати:
Залийте чечевицю водою і трохи почекайте. Чим більше вологи вона вбере, тим швидше звариться.
Наріжте дрібно цибулю, часник і чилі, обсмажте на рослинній олії.
Наріжте томат кубиками і теж вкиньте до пательні. Додайте зіру і гірчицю, потім — сочевицю разом з водою. Додайте ще води в залежності від того, яку консистенцію супу ви полюбляєте. Посоліть.
Додайте куркуму, карі та кокосові вершки, перемішайте, недовго протушкуйте і викладайте суп в тарілку. Готово!