Засідання Кабміну 18 жовтня: які рішення ухвалили міністри?

2 хв на прочитання4 години тому
ФОТО: ілюстративне

Подробиці повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Кабінет міністрів сьогодні провів засідання, під час якого розглянув низку питань. Які рішення ухвалили, повідомив представник Уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук.

Міністри внесли зміни до Положення про Національну службу здоров’я України з метою приведення його у відповідність до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вирішення нагальних питань у сфері охорони здоровʼя та соціальній сфері» N 3728-IX. Передбачено, серед іншого, що Національна служба здоровʼя України: вносить на розгляд Міністру охорони здоровʼя пропозиції щодо застосування, скасування та внесення змін до спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), що вносяться КМУ на розгляд РНБО України відповідно до ЗУ «Про санкції», та бере участь у реалізації, контролі та моніторингу ефективності державної санкційної політики з питань, що належать до її компетенції; розробляє порядок реалізації програми медичних гарантій; здійснює заходи, що забезпечують цільове та ефективне використання коштів за програмою медичних гарантій; здійснює моніторинг виконання умов договорів про медичне обслуговування населення та про реімбурсацію у порядку, встановленому законодавством; розглядає звернення та скарги з питань, повʼязаних із діяльністю НСЗУ, зокрема, щодо реалізації прав пацієнтів у сфері державних фінансових гарантій, виконанням умов договорів про медичне обслуговування населення та договорів про реімбурсацію, виявляє причини, що призводять до подання скарг, та вживає заходів для їх усунення тощо.

Крім того, змінили пункт 2 розпорядження КМУ «Деякі питання діяльності приватного акціонерного товариства «Укргідроенерго». Уточнили, що благодійна допомога у сумі 20 млн. гривень надаватиметься приватним акціонерним товариством «Укргідроенерго» на відновлення частково пошкоджених захисних споруд Кременчуцького і Канівського водосховищ, з них 218,165 тис. гривень - Міжрегіональному офісу захисних масивів дніпровських водосховищ, а 19  млн. 781,835 тис. гривень - Черкаському управлінню захисних масивів дніпровських водосховищ, які належать до сфери управління Державного агентства водних ресурсів.

Уряд також схвалив проект Грантової угоди для стипендіального проекту щодо розвитку людських ресурсів між Урядом України та Японським агентством міжнародного співробітництва. Грантова угода спрямована на підтримку розвитку людських ресурсів в Україні шляхом прийняття до університетів Японії висококваліфікованих, молодих державних службовців як стипендіатів стипендіального проекту щодо розвитку людських ресурсів від Японської грантової допомоги, які, братимуть участь у розробці та реалізації планів соціального та економічного розвитку.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: