Запрацював Соціальний портал: відтепер українці можуть подавати онлайн-заяви на соцпослуги

2 хв на прочитання5 годин тому
Подати онлайн-заяву на соціальні послуги

Соціальні послуги – це лише перший етап розвитку Соціального порталу Мінсоцполітики

Сьогодні, 27 вересня, Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович анонсувала запуск Соціального веб-порталу електронних послуг Мінсоцполітики –  soc.gov.ua.

В особистому кабінеті вже можна подавати онлайн-заяву на отримання соціальних послуг. Ці та інші можливості презентували в межах диджитал-форуму «GLOBAL DIGITAL SOCIAL FORUM 2024: можливості для громад». 

«Я дійсно рада повідомити, що  ми запускаємо наш Єдиний соціальний портал. Це тільки старт. Ми хочемо, щоб надалі у цій системі була вся соціальна історія людини. Відтак буде зручно звертатися з питань соціального захисту, коротко вносячи інформацію про себе. І сама система підбиратиме та пропонуватиме ті види підтримки, які для людини можуть бути доступні», – сказала Оксана Жолнович.

Подати заяву на отримання соціальних послуг можна в особистому кабінеті Соціального порталу Мінсоцполітики за посиланням . Тобто звертатися до найближчого органу соціального захисту населення у громаді небов'язково – достатньо скористатися порталом. Там також можна  залишити повідомлення про людину або сім’ю, яка потребує соціальної підтримки, та відстежувати статус звернень. 

За словами Костянтина Кошеленка, заступника Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO), соціальні послуги – це лише перший етап розвитку Соціального порталу Мінсоцполітики. Надалі функціонал наповнюватимуть. Зокрема, у планах – доповнити функціонал можливістю подавати заяви на призначення соціальних допомог. 

Довідков

Створення порталу стало можливим за підтримки міжнародних партнерів, а саме Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП), Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Програми розвитку ООН (ПРООН), а також Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: