Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Заплутався у браконьєрській сітці: на Волині працівники ДЕІ врятували птаха Пірникоза велика (ФОТО)

Заплутався у браконьєрській сітці: на Волині працівники ДЕІ врятували птаха Пірникоза велика (ФОТО)

Цей чудовий плавець і пірнальник може занурюватись на глибину до 20 м якнайбільше на 3 хвилини.

1 хв на прочитання22 Серпня 2023, 19:41
Поділитись:

Фахівці Державної екологічної інспекції у Волинській області спільно з працівниками поліції провели захід спрямований на запобігання, виявлення та фіксацію адміністративних правопорушень щодо дотримання громадянами правил рибальства.

На рибогосподарських водних об’єктах селища Мар’янівка та села Цегів Луцького району інспектори вилучили з води шість безгосподарних сіток рибальських загальною довжиною 420 м.

На озері Святе Самарівської територіальної громади екологи виявили птаха Пірникоза велика, який заплутався у браконьєрській рибальській сітці. Водоплавного визволили та випустили у природне середовище. Про це йдеться у пресрелізі ДЕІ.  

Довідка:

Пірникоза велика або норець великий – вид водяних птахів родини пірникозових.

Птах розміром з крижня – найбільший, найпоширеніший і найвідоміший представник цього сімейства водоплавних птахів. Гніздиться на прісноводних озерах, великих ставках з очеретяними берегами, плесах річок. Середній вік пірникоза становить 6-7 років.

Птах має тонку шию і довгий прямий дзьоб. Літають пірникоза не дуже охоче, але швидко. Цей чудовий плавець і пірнальник може занурюватись на глибину до 20 м якнайбільше на 3 хвилини.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.