Догори
Дати відгук

Замотала в килимок та закопала в ямі: двох сестер засудили за вбивство новонародженого

Про свою вагітність волинянка нікому не повідомила

2 хв на прочитання09 Липня 2024, 23:50
 Двох сестер засудили за вбивство новонародженого Двох сестер засудили за вбивство новонародженого
Поділитись:

Винесли вирок двом сестрам-прикордонницям, яких підозрювали у вбивстві новонародженої дитини. Іванна С. та Вікторія С. проведуть у в’язниці по п’ять років.

Про це йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду.

Як повідомляли, 29 липня 2019 року в Устилузі одна із жінок в туалеті на прибудинковій території народила дівчинку. Про свою вагітність волинянка нікому не повідомила, крім сестри, на медичному обліку не стояла. Після пологів матір умисно не перев’язала пуповину дитині та завдала їй удару по голові. Немовля отримало травми, але ще залишалося живим.

Обох у туалеті виявила сестра породіллі. Вважаючи дитину мертвою, жінка замотала її в килимок та чорний пакет, а згодом закопала в ямі на сусідній ділянці. Новонароджена дівчинка померла від асфіксії.

Як зазначила матір, наміру вбивати новонароджену дитину не мала. Факт вагітності приховувала від усіх, бо не вважала за потрібне про це розповідати. Зі слів жінки, того дня їй стало зле на роботі і вона приїхала додому. Обставин пологів не памʼятає, стверджуючи, що опинилась в лікарні вже без дитини.

Свою вину також заперечила сестра породіллі. Вона переконувала: ніяких дій, спрямованих на вбивство, не вчиняла. У туалеті знайшла сестру в крові та її дитину, яку повважала мертвою. Після цього закопала немовля.

У суді довели, що матір вчинила закінчений замах на умисне вбивство своєї новонародженої дитини відразу після пологів. Сестру натомість звинуватили у вбивстві через необережність. Остання не викликала медиків, хоча могла це зробити, тому дитина загинула після закопування.

У підсумку горе-матір визнали винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ст. 117 КК України. Їй призначили позбавлення волі на пʼять років. На такий же термін посадили сестру, але за ч. 1 ст. 119 КК України.

Жінки перебували під вартою із 26 вересня 2019 року до 18 травня 2020 року. Цей термін їм зарахують як відбутий. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost