Догори
Дати відгук

Замерз і обвалився: через зимовий шторм популярний водоспад у Техасі сильно постраждав

Це було мирне, особливе місце

2 хв на прочитання02 Січня 2023, 11:02
Поділитись:

Популярний водоспад на озері Джорджтаун (Техас) зачарував людей тим, як він тече величезним скельним виступом, покритим мохом. Але він сильно постраждав під час недавнього зимового шторму. 

Частина виступу кам'яної стіни впала, повідомив Скотт Бланк, член Інженерного корпусу армії США, який контролює озеро.

"Я думаю, що через мороз він тріснув і впав", - припустив Бланк.

«Мати-природа робить усе, що хоче, — зауважив він. — Це просто випадковість, що холодний фронт прийшов так швидко після дощів, які надмірно наситили територію, тому вона й замерзла сильніше».

За його словами, джерела все ще течуть по частині скелі, що залишилася.

Влада не бачила, як упав камінь, але дізналася, коли хтось із очевидців помітив, що він звалився, і зв'язався з ними.

«Ми дуже засмучені обвалом, — шкодував Шон Конноллі, турист з Остіна, який часто відвідував водоспад зі своєю дружиною Маргітою. — Цікаво, скільки тисяч років ця скеля простояла там».

Конноллі сказав, що вони з дружиною вперше побачили водоспад у 2020 році, коли розпочалася пандемія COVID-19.

За його словами, вони ходили пішки або каталися на байдарках понад 20 разів у різні сезони. До заморозків люди могли стояти під замшелим виступом скелі та бачити, як перед ними тече вода.

«Це було мирне, особливе місце, – зауважив Конноллі. — Там завжди багато птахів і дуже свіжо. До того ж місце дозволяє залишатися на самоті. Холодна джерельна вода щоразу освіжає посеред довгого походу в спекотний техаський день».

Шон Конноллі наголосив, що це місце «тепер звучить по-іншому».

«Я дуже радий, що мені пощастило бачити його таким, яким він був, – зізнався він. — Але дуже сумно, що так більше не буде».

За словами Бланка, водоспад був популярним місцем для багатьох туристів, які могли дістатися до нього пройшовши трохи більше двох миль (3 км) стежкою Good Water, що починається в парку Сідар-Брейкс.

Бланк припустив, що джерела продовжуватимуть текти по скелях на озері Джорджтаун, і мох відросте повною мірою, щоб це місце «виглядало досить інтригуюче» приблизно через п'ять-десять років.

Шон Конноллі запевнив, що вони з дружиною все одно повертатимуться на це місце.

"Цікаво буде подивитися, як водоспад росте і змінюється", - пояснив він.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.