Догори
Дати відгук

Закордоном чоловіка вбили за порушення карантину

Так влада Північної Кореї змушує власних громадян додержуватися карантинних обмежень

1 хв на прочитання04 Грудня 2020, 23:38
Поділитись:

У Північній Кореї публічно розстріляли контрабандиста, який порушив карантин. Загиблий заробляв на життя перевезенням товарів з Китаю у Північну Корею. Повідомляє Radio Free Asia з посиланням на джерела в КНДР.

Страта відбувалася публічно, аби люди боялися і не порушували карантинних обмежень. Як повідомляють азійський ЗМІ, влада Північної Кореї публічно заявила, що у країні немає епідемії коронавірусу. Але КНДР вжили надзвичайно суворих заходів для запобігання його поширенню. Зокрема, за свідченнями очевидців, там заблоковано цілі міста й округи, скасовано великі культурні заходи, заборонено поїздки між провінціями. Закрили також і кордон з Китаєм, через який торгували з сусідньою країною.

Однак контрабандисти й далі перетинали кордон, попри його офіційне закриття. Одного з них упіймали прикордонники, після чого затриманого публічно розстріляли за порушення карантину.

Щоразу, коли люди скаржаться на брак коштів для існування, влада КНДР намагається заткнути їм рота, погрожуючи публічними стратами або відправляючи їх у табори для політичних в'язнів.

Нагадаємо, на Рівненщині хворих виписують з лікарень й вони помирають дома від ускладнень.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost