Захистіть свою печінку: лікар назвав продукти, які варто вживати при жировому гепатозі
Перегляньте свою дієту
Кількість випадків жирового гепатозу і пов’язаних з ним смертей в Україні постійно збільшується.
Сам по собі жировий гепатоз не загрожує життю, але він є предтечею таких невиліковних хвороб, як цироз і рак печінки. Для зменшення ймовірності підхопити цю хворобу людині потрібно зробити кілька здорових змін у своєму раціоні. В першу чергу, слід звернути увагу на вживання жирних продуктів.
Перегляньте свою дієту, якщо вона складається з великої кількості вершкового масла, маргарину, майонезу і тому подібних виробів. Спробуйте користуватися їх альтернативами, що мають низьку кількість жиру, наприклад, оливковою олією. Це взагалі найкращий продукт харчування для тих, хто хоче захистити себе від жирового гепатозу або звернути назад симптоми небезпечні недуги. Справа в тому, що дана овочева олія насичена жирними кислотами Омега-3, що робить її набагато більш корисною для приготування їжі, ніж вершкове масло. Ці жирні кислоти, як показують дослідження, зменшують індекс маси тіла і кількість ліпідів в сироватці.
В ході невеликого дослідження за участю 11 пацієнтів було встановлено, що харчові добавки з оливковою олією суттєво зменшили рівень печінкових ферментів і тригліцеридів, підвищивши показники адипонектину, що говорило про додатковий захист печінки від гепатозу. Можна згадати, що оливкова олія взагалі вважається ключовим інгредієнтом найкориснішої для здоров’я середземноморської дієти.