Догори
Дати відгук

Забруднене повітря під час вагітності довгостроково впливає на здоров'я дітей

Вчені розглядалися вплив дрібних і ультрадисперсних частинок.

1 хв на прочитання14 Вересня 2021, 08:20
фото:
UkrMedia фото: UkrMedia
Поділитись:

Тверді частинки є основним компонентом серед забруднювачів повітря. Вони частіше асоціюються з довгостроковими наслідками для здоров'я та розвитку дітей.

У дослідженні, нещодавно опублікованому в журналі Environmental Health and Preventive Medicine, доктор Наталі Джонсон, доцент Школи громадської охорони здоров'я Техаського університету A & M, спільно з колегами узагальнила результати попередніх досліджень, оглядів та метааналізу, присвячених двом типам забруднювачів. Вчені розглядалися вплив дрібних і ультрадисперсних частинок. Нещодавно було доведено, що останні проникають в кровотік і навіть проходять через плацентарний бар'єр, досягаючи плоду, що розвивається.

У дослідженнях і оглядах повідомлялося про ряд несприятливих наслідків для здоров'я, пов'язаних з впливом дрібних частинок, включаючи низьку вагу при народженні, астму та інші хронічні респіраторні захворювання, когнітивні і поведінкові проблеми, ожиріння і діабет.

Дослідження пренатального впливу не були настільки великими, але все більше даних показує схожість з ефектами, пов'язаними з впливом ультрадисперсних частинок.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.