Догори
Дати відгук

За знищення дуба на території громади Одещини порушник заплатить штраф та відшкодує чималі збитки

Дуб – одна з найдовговічніших порід дерев на землі.

1 хв на прочитання04 Грудня 2023, 09:13
Знищення дуба на території громади Одещини Знищення дуба на території громади Одещини
Поділитись:

Державними інспекторами під час здійснення природоохоронних заходів спільно з працівниками поліції затримано порушника, який знищив дерево породи «Дуб» до ступеня припинення росту на території Татарбунарської територіальної громади на Одещині. 

Порушника притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 65-1 КУпАП та накладено штраф в сумі 765 гривень. Про це йднеться у повідомленні Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу.

Внаслідок самовільної порубки заподіяна шкода в сумі 15,9 тисяч гривень.

Державні інспектори вже пред’явили порушнику вимогу щодо відшкодування завданого збитку та відновлення природного балансу. Це стане важливим етапом в забезпеченні екологічної стійкості та дбайливого ставлення до довкілля.

Довідково: Дуб є представником роду багаторічних рослин родини букових, що налічує близько 600 видів. Його представники поширені переважно у помірних областях Північної півкулі. Це великі дерева до 40 метрів заввишки, рідше – низькі дерева або кущі. Стовбур у них, як правило, товстий, гілки звивисті, кремезні, утворюють широкий намет із листя, який справляє враження потужності та сили. Дуб – одна з найдовговічніших порід дерев на землі, вік якої становить 400–500 років, окремі дерева здатні прожити понад 1000 років. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost