Догори
Дати відгук

За рік сума збитків довкіллю зросла у 5 разів - Стрілець

Сума росте щодня.

1 хв на прочитання27 Серпня 2023, 15:28
Поділитись:

За рік сума збитків довкіллю зросла у 5 разів. Про це Міністр Руслан Стрілець написав на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

Руслан Стрілець навів трохи арифметики від наших природоохоронців, які ведуть облік шкоди довкіллю.

-Травень 2022. Вигнання окупантів з Київщини. Перші цифри, які ми озвучили після повномасштабного вторгнення – 13,2 млрд гривень.

-Серпень 2022 року - сума збитків складає 395 млрд гривень.

Грудень 2022 року. Позаду – деокупація Харківщини, звільнення Херсону, тривають масові ракетні атаки. Майже 1,5 трлн гривень збитків довкіллю.

-Серпень 2023 року. Маємо актуалізовані дані у розмірі 2 трлн гривень. Продовжується робота з обрахунку збитків за кейсом Каховської ГЕС.

Сума росте щодня. Це далеко не остаточні цифри. Повну картину отримаємо після деокупації всієї України.

Руслан Стрілець: «Сьогодні особливий день для проміжних підсумків. 27 серпня – День екологічного боргу України. Щороку Global Footprint Network визначає за допомогою спеціальної формули той день, коли та чи інша держава використала річний об’єм поновлюваних природних ресурсів. Ця методологія показує, коли кожна окрема держава починає жити "в кредит". Все, що ми беремо у природи від сьогоднішнього дня, буде за рахунок майбутніх поколінь. Для всієї планети цей день настав ще 2 серпня».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.