Догори
Дати відгук

За останні два роки рівень бідності в Україні зріс у 5 разів - Мінсоцполітики

Це ставить під загрозу здатність людей старшого віку про себе піклуватись.

1 хв на прочитання12 Травня 2024, 19:38
Рівень бідності в Україні Рівень бідності в Україні
Поділитись:

Дані Світового банку свідчать, що рівень бідності в Україні зріс на 19% лише за останні два роки. Це не лише ускладнює доступ до базових послуг, але й ставить під загрозу здатність людей старшого віку про себе піклуватись.

Тому Міністерство соціальної політики України напрацьовує та планує впровадити Стратегію активного довголіття, щоб оперативно реагувати на потреби таких людей. 

Про це заступниця міністра сказала під час онлайн виступу на форумі “Реформа, відновлення та розширення - розбудова суспільства для людей різного віку в Україні”, який відбувся у Брюсселі. Захід організували міжнародні організації HelpAge International та Friends of Europe за підтримки Посольства Великої Британії в Україні. 

“Мінсоцполітики повинно відповісти відразу на два виклики -  допомогти тим, хто цього потребує, та сприяти збільшення тривалості активного життя людей старшого віку”, - сказала вона. 

За словами Токарєвої, Мінсоцполітики створює нові послуги та нові програми, які покликані допомогти людям похилого віку залишатися активними учасниками соціуму. 

"Люди похилого віку - це не лише отримувачі ресурсів, але й активні учасники життя суспільства. Вони є основою стійкості, і багато хто з них є професіоналами з великим досвідом, які можуть дати важливий поштовх економічному відновленню країни", - сказала Уляна Токарєва. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.