Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • За "наводкою" співробітниці благодійного фонду банда грабувала пенсіонерів: схема працювала не один рік

За "наводкою" співробітниці благодійного фонду банда грабувала пенсіонерів: схема працювала не один рік

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на 15 років із конфіскацією майна.

3 хв на прочитання03 Січня 2024, 14:42
Банда грабувала пенсіонерів Банда грабувала пенсіонерів
Поділитись:

Жертвами зловмисників ставали переважно самотні літні люди, які отримували матеріальну допомогу від благодійних фондів як особи, які пережили переслідування та гоніння нацистів під час Другої світової війни. Поліцейські затримали п’ятьох учасників злочинної групи. Усім правопорушникам вже повідомили про підозру. Їм загрожує до 15-ти років ув’язнення із конфіскацією майна. Про це йдеться у пресрелізі  ГУНП в Одеській області.

Більш ніж пів року оперативники управління карного розшуку спільно зі слідчими слідчого управління, за сприянням працівників кримінального аналізу ГУНП в Одеській області під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури збирали докази та документували протиправні дії злочинної групи, у тому числі по готуванню до вчинення нового злочину. 

Організатором угруповання виявився громадянин Молдови, який проживав в одному із сіл Подільського району. Решта учасників – жителі Одеси та Одеського району. Майже усі вони виявилися раніше судимими, у тому числі за скоєння крадіжок та розбійних нападів. Серед зловмисників були і особи, які безпосередньо знали потерпілих і володіли інформацією про їхні статки.

До кожного злочину правопорушники ретельно готувалися, підбирали знаряддя злочину, вивчали спосіб життя потерпілих, шляхи непомітного підходу та відходу від їхніх осель. Інформацію про статки громадян збирали двоє співучасників групи, зокрема і колишня співробітниця одного із благодійних фондів, який надає підтримку незахищеним соціальним верствам населення, у тому числі людям, які пережили переслідування, депортації, гетто нацистів.

Отримавши достатньо інформації про готування зловмисників до скоєння чергового розбійного нападу на оселю 85-ти річної одеситки, правоохоронцями було прийнято рішення щодо проведення операції по затриманню злочинців. Залучившись силовою підтримкою бійців спецпідрозділу КОРД та батальйону поліції особливого призначення, поліцейські затримали зловмисників, коли ті, озброївшись пістолетом та ховаючи обличчя за масками, взявши із собою липку стрічку та хомути для зв’язування потерпілої, проникли вночі до її квартири. 

Як встановили правоохоронці, старенька потрапила до переліку жертв зловмисників не випадково. А саме по наводці колишньої співробітниці благодійного фонду, яка входила до складу злочинної груп  та мала доступ до інформації про нараховані літнім громадянам грошові виплати.

Всіх п’ятьох фігурантів поліцейські затримали в процесуальному порядку. Суд задовольнив клопотання слідчих та обрав всім підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Наразі, за наявності достатніх доказів, зібраних правоохоронцями, слідчі повідомили їм про підозру, залежно від скоєного, у вчиненні таємного викрадення чужого майна, тобто крадіжках, поєднаних з проникненням у житло та інше приміщення, скоєних за попередньою змовою групою осіб.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на 15 років із конфіскацією майна.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.